-2.7 C
Belgrade
23. 01. 2022.

Aleksić: Vlada Srbije da se urazumi i povuče uredbu u vezi s Jadrom

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić ocenio je danas da Vlada Srbije „treba da se urazumi“ i da povuče uredbu vezanu za prostorni plan područja posebne namene Jadar.

Aleksić je, posle protesta ekoloških udruženja ispred zgrde Vlade Srbije rekao novinarima da je ta uredba osnov za sve aktivnosti vezane za projekat Jadar.

„Dakle, Rio Tinto mora da ode iz Srbije, mora da se raskinu obaveze koje su u međuvremenu nastale između države i Rio Tinta, ako ih uopšte ima i da stavimo tačku na ovu priču“, rekao je on.

Aleksić je naglasio da to traže građani Srbije i da vlast mora da odgovori na to.

„S druge strane, potpuno sam siguran da će borba protiv Rio Tinta biti okončana tek kada (predsednik Srbije i Srpske napredne stranke ) Aleksandar Vučić  više ne bude bio na vlasti“, rekao je on.

Naglasio je da „borba protiv Rio Tinta mora da se završi 3. aprila“, te pozvao sve građane „da budu svesni toga“.

„I da sada povuku tu uredbu, to nije garancija da će oni zaista suštinski prekinuti projekat Jadar“, rekao je Aleksić.

Podsetio je da je Narodna stranka prošle godine, zbog aktivnosti kompanije Rio Tinto, podnela krivične prijave protiv premijerke Ane Brnabić, ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović i ministarke zaštite životne sredine Irene Vujović.

Reklama

Trending

Prof. dr Ratko Ristić: RIO TINTO- Istina o eksploataciji litijuma u...

0
Prof. dr Ratko Ristić, hidrolog i ekolog, dekan Šumarskog fakulteta u Beogradu i prodekan Univerziteta u Beogradu na skupu u Koštunićima "Svaki čovek treba da...
- Reklamni prostor -