-2.7 C
Belgrade
23. 01. 2022.

Koalicija za slobodu medija: Opasno targetiranje novinara u filmu na TV Pink

Koalicija za slobodu medija pozvala je nadležne organe i tela da zaštite etiketirane novinare, političare i javne ličnosti pomenute u “pogromaškom pamfletu ‘Meta porodica’ na TV Pink”, ali i javnost od opasnih manipulacija i laži kojima obiluje sporni televizijski prilog, saopštilo je Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV).

Televizija Pink je u nedelju uveče u svojoj centralnoj informativnoj emisiji „Nacionalni dnevnik“ emitovala dvadesetominutni kvazi-dokumentarni film „Meta porodica“, u kom se mnoge javne ličnosti, a među njima mnogi nezavisni novinari, optužuju da u saradnji sa kriminalcima i stranim obaveštajnim službama organizuju likvidaciju Aleksandra Vučića i njegove porodice, ukazuje ta koalicija.

Prema oceni Koalicije za slobodu medija, sugerisanjem da ugrožavaju bezbednost i prizivaju atentat na članove porodice Vučić, ponovo se crta meta na čelo profesionalnim novinarima, a posebno najviše označenim u toj svojevrsnoj „tv-poternici“ emitovanoj na televiziji sa nacionalnom pokrivenošću – Stevanu Dojčinoviću, Branku Čečenu, Slobodanu Georgievu i Zoranu Kesiću.

Zbog toga se pozivaju Ministarstvo unutrašnjih poslova i Republičko javno tužilaštvo da se oglase povodom tvrdnji da novinari ugrožavaju najviše predstavnike države, jer, kako se naglašava, bez jasne reakcije tih institucija samo bi se nastavljala kampanja protiv profesionalnih novinara i institucije bi na taj način učestvovale u tim napadima.

Koaliciju za slobodu medija čine Asocijacija medija, Asocijacija onlajn medija, NDNV, Nezavisno udruženje novinara Srbije, Poslovno udruženje Asocijacija lokalnih i nezavisnih medija “Lokal Pres” i Slavko Ćuruvija Fondacija.

 

FoNet

Reklama

Trending

Prof. dr Ratko Ristić: RIO TINTO- Istina o eksploataciji litijuma u...

0
Prof. dr Ratko Ristić, hidrolog i ekolog, dekan Šumarskog fakulteta u Beogradu i prodekan Univerziteta u Beogradu na skupu u Koštunićima "Svaki čovek treba da...
- Reklamni prostor -