0.4 C
Belgrade
01. 03. 2021.

Milanović napustio svečanost zbog ustaških obeležja „Za dom spremni“

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović nije učestvovao u obeležavanju vojno-policijske operacije “Maslenica ’93” u Zadru nakon što je saznao da u protokolu učestvuju i dve osobe koje na sebi imaju ustaška obeležja “Za dom spremni”.

Iz kancelarije predsednika Hrvatske saopšteno je da je Milanović došao u Zadar na obeležavanje 28. godišnjice VRO Maslenica 93, ali da je nakon što je primetio da je među učesnicima bilo ljudi koji nose ustaške oznake i čestitke, pozvao i upozorio premijera da je to neprihvatljivo, prenosi HRT.

“Budući da je naknadno utvrđeno da su zvaničnom protokolu komemoracije prisustvovale osobe koje su nosile ustaške oznake i čestitke, predsednik Republike otkazao je svoje učešće u programu. Takođe, naredbom predsednika Republike i vrhovnog komandanta, povukao načelnika Generalštaba OSRH admirala Roberta Hranja i sve vojne komandante“, navodi se u saopštenju.

Izvor: HRT

Reklama

Trending

Završeno zasedanje Kriznog štaba, dr Kon: “U petak ćemo doneti odluku...

0
Krizni štab za borbu protiv korona virusa na današnjem zasedanju nije predložio nikakve nove mera, već je odlučeno da se ovo vladino telo ponovo...
- Reklamni prostor -