10.5 C
Belgrade
22. 01. 2021.

POKS: Matiju Bećkovića za predsednika SANU

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) traži od predsednika SANU, akademika Vladimira Kostića, da podnese ostavku zbog svojih izjava, koje otežavaju srpsku poziciju i predstavljaju kamen oko vrata u našoj borbi za očuvanje potpunog suvereniteta Srbije nad Kosovom i Metohijom.

– Na čelu ove, uz SPC, najvažnije nacionalne institucije potrebniji nego ikada nam je akademik Matija Bećković. Umesto Kostića koji je izneo „razlog zašto Kosovo nije naše“, Bećković je izneo 1389 razloga zašto Kosovo i Metohija jeste srpsko i zašto će to uvek biti kao naša žila kucavica. Bez namere da se mešamo u izbor predsednika SANU, smatramo da u ovom teškom istorijskom trenutku za naš narod i državu, uloga svih institucija, a naročito SANU i SPC mora biti da brane srpske nacionalne interese, a ne da budu protiv njih, kao u slučaju Kostića – izjavio je predsednik POKS, Žika Gojković.

Reklama

Trending

TATJANA JOVIĆ: Svakodnevica odrasle osobe sa intelektualnim teškoćama

1
Slobodno vreme predstavlja jedan složen koncept o kome se sve više govori danas. Kvalitet provođenja slobodnog vremena, još od najranije uzrasta, je važan činilac...
- Reklamni prostor -