12.4 C
Belgrade
13. 04. 2021.

Obradović: Vučić ne može da izbegne odgovornost hapšenjem najbližih saradnika

Lider Dveri Boško Obradović izjavio je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne može da izbegne odgovornost hapšenjem “svojih najbiližih saradnika”, jer ih je doveo na najviše državne funkcije pa sa “njihovom padom mora i on da padne”.

„Nova rijaliti zvezda sa naslovnih strana dnevnih novina pod kontrolom vladajućeg režima je Slaviša Кokeza, predsednik Fudbalskog saveza Srbije. Ovih dana je njemu namenjena uloga koju je donedavno imala Dijana Hrkalović, bivši državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, postavljena na tu funkciju od vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) i njenog predsednika“, rekao je Obradović u pisanoj izjavi.

Prema rečima Obradovića, „ministar Aleksandar Vulin i režimski mediji po zadatku sada etiketiraju Кokezu da ne želi ništa da ispriča o svojim saznanjima i vezama sa kriminalcima“, pa se postavlja se pitanje zašto i on onda nije uhapšen već je pušten na slobodu.

„Čak i da dođe do hapšenja nekog od najbližih saradnika predsednika SNS, poput Nebojše Stefanovića, Slaviše Кokeze ili Dijane Hrkalović, Vučić ne može pobeći od sopstvene odgovornosti. Кako su sada najedanput njegovi najbliži saradnici postali saradnici i mafije? Zar to nisu bili i do sada, ali sa njegovom podrškom i zaštitom da to rade“, upitao je Obradović.

Predsednik FSS Slaviša Kokeza saslušan je u nedelju u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala (SBOPK) MUP-a Srbije, u vezi sa navodnom povezanošću sa kriminalnom grupom Veljka Belivuka.

Obradović je apelovao na medije i Regulatorno telo za elektronske medije (REM) da „spreče emitovanje horor rijalitija koji je najavio predsednik SNS u kome treba javno da se prikažu zverska ubistva kriminalne grupe“ Belivuka.

„Emitovanje takvih prizora na televizijama sa nacionalnom frekvencijom bilo bi ne samo kršenje zakona već i namerno podgrevanje dodatnog nasilja i straha u javnosti. Ovo je posebno nehumano prema porodicama čija su deca nestala, a sumnja se da su ubijeni u kriminalnim obračunima“, naglasio je Obradović.

N1

Reklama

Trending

“Čkalja, partner u seriji biće ti Paja Vuisić”; “Ne dolazi u...

0
Pre nego što je počela sa snimanjem legendarna serija “Više od igre”, po tekstu Slobodana Stojanovića, njen reditelj Zdravko Šotra već je napravio svoj...
- Reklamni prostor -