22.4 C
Belgrade
29. 07. 2021.

DAČIĆ: Na RTS sam u Tadićevo vreme mogao samo u vremensku prognozu

Lider Socijalističke partije Srbije (SPS) i predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a sa predsednikom Socijaldemokratske stranke Borisom Tadićem, izneo tvrdnju da je on za vreme dok je Tadić bio na vlasti, na RTS “mogao da dođe otprilike u vremensku prognozu”.

Međutim, Dačić se u periodu dok je Tadić bio predsednik Srbije, a njegova Demokratska stranka bila na vlasti (2008-2012), nalazio na funkciji potpredsednika Vlade Srbije i ministra unutrašnjih poslova. Za to vreme Dačić je u programima Radio-televizije Srbije bio zastupljen u brojnim prilozima informativnih emisija, a neretko je i gostovao u njima. Budući da je prošlo devet i više godina od perioda na koji se poziva Dačić, nije jednostavno proveriti njegovu tvrdnju. Jedan od (retkih) izvora je “Jutjub”, na kome se još mogu pronaći neke od emisija (ili njihovi delovi) iz tog vremena, kao i sajt RTS-a.

Portal Istinomer je pokušao da sazna na osnovu kojih činjenica je Dačić izneo tvrdnju da je u vreme vlasti Borisa Tadića na RTS mogao da dođe “u vremensku prognozu”, kao i na koji period vlasti Tadića misli – da li na onaj od 2004. do 2008. ili od 2008. do 2012, kada je i sam bio na najvišim državnim funkcijama, ali odgovor od Informativne službe SPS-a nisu dobili.

Budući da postoje materijalni dokazi koji demantuju tvrdnju Ivice Dačića da je za vreme Tadićeve vlasti “na RTS mogao da dođe, otprilike, u vremensku prognozu”, njegovu izjavu portal Istinomer ocenjuje sa “kratke noge”.

Istinomer

Reklama

Trending

Vučić: Nikada se nisam video sa Belivukom, spreman i javno na...

0
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić negirao je da se ikada video, sastajao ili na bilo koji način razgovarao sa članovima kriminalne grupe Veljka Belivuka i...
- Reklamni prostor -