16.3 C
Belgrade
10. 04. 2021.

Kako je vladika Grigorije postao nova meta?

Vladika Grigorije dao je intervju Newsmax Adria i uznemirio duhove. Iako nije najavio svoju kandidaturu, već je govorio o tome da razgovara sa nekim ljudima da se uključe u politički život i tako “žrtvuju za domovinu”, to je bilo dovoljno da se probude zaduženi u vlasti i krenu u ofanzivu. Prvi se javio novopostavaljeni ministar Tomislav Momirović koji je Grigorijeve reči ocenio kao kao bestidni marketing, najavu formiranja partije i kandidaturu za predsednika i zapretio da tu neće stati. Usledile su i izjave predsednika Skupštine Ivice Dačića, naslovne strane tabloida i poruke pojedinaca iz Srpske napredne stranke, što je prema mišljenju sagovornika Nova.rs najava “toplog zeca” kroz koji će vladika dizeldorfski i cele Nemačke nesumnjivo proći u narednom periodu, po mantri koja je bila namenjena svojevremeno Saši Jankoviću, Sergeju Trifunoviću i svakom onom za koga je procenjeno da predstavlja makar i minimalnu opasnost po Aleksandra Vučića.

Kako je vladika Grigorije postao nova meta?

“Ne postoji nijedan čovek koji može da bude spasitelj. Potrebno je napraviti sistem da ne bismo svaki put ponovo tražili nekog spasitelja. Ako nešto mogu da učinim za moj narod i ako to narod očekuje, ja želim da skupim 30, ako je moguće i 300 ljudi, između 30 i 60 godina, koji su spremni da se žrtvuju za Srbiju”, rekao je vladika.

To je u vlasti dočekano kao najava njegove kandidature, isto kao što je nakon smrti patrijarha Irineja u tabloidima proklamovan za kandidata opozicije na tron SPC.

Nova.rs

Reklama

Trending

Ivan Milanović: Pandemija straha

0
Ako pogledate većinu medija u Srbiji, tu možete uočiti da se konstantno seje strah. Konstantne najave katastrofe, užasa, pucanja. To su standarni mehanizmi, već odavno...
- Reklamni prostor -