14 C
Belgrade
25. 02. 2021.

JEŠIĆ NAPAO PRINCA FILIPA ZBOG JASENOVCA: Karađorđević mu odgovorio: “Nema potrebe za lažima”

PRINC Filip Karađorđević danas je odgovorio na ružne reči koje mu je uputio bivši potpredsednik Demokratske stranke Goran Ješić.

Mladi srpski princ je pre nekoliko dana na primeru filma “Dara iz Jasenovca” skrenuo pažnju na to koliko su takvi filmovi važni za negovanje kulture sećanja na srpska stradanja, i da su zločini nad našim narodom pet decenija bili zanemarivani i skrivani.

– Naša je obaveza da negujemo kulturu sećanja na srpske žrtve, jer su Srbi jedan od retkih naroda nad kojim su kroz istoriju vršeni genocidi i etnička čišćenja – napisao je princ Filip.

Goran Ješić je na to odgovorio prilično napadnim tonom da princ verovatno nije pohađao časove istorije u mladosti.

– Jasenovac je dugo godina prikrivan od poštenog srpskog puka, reče Vam dečko sa Dedinja kome plaćamo struju svaki mesec i dnevne novine 4 miliona dinara godišnje. Ili nisi sine pohađao nastavu istorije redovno ili ti keva pravdala časove kod razrednog na ime nerazumevanja jezika – napisao je Ješić, na šta mu je princ Filip danas odgovorio da nema nikakve potrebe za takvom uličarskom komunikacijom.

– Kao što nema potrebe ni da lažete svoje pratioce. Ne živim na Dedinju i moje životne troškove ne finansiraju građani Srbije. Kleveta je krivično delo. Tužno je što to niste naučili.

Novosti online

Reklama

Trending

POSLEDNJI INTERVJU ĐORĐA BALAŠEVIĆA: “Ne pada mi na pamet da pamtim...

0
Đorđe Balašević napustio nas je danas u 67. godini, a na izmaku 2020. godine inspirisan pitanjem novinara "po čemu će pamtiti tu godinu", napisao...
- Reklamni prostor -