22.4 C
Belgrade
29. 07. 2021.

Ješić: Belivuk je desna militarna struja SNS

Srbija danas je latinoamerička diktatura iz najgoreg doba. Imamo razvaljenu državu bez ideje, osiromašenu do krajnjih granica. Ovo je balkanska, odvratna diktatura kojoj Evropa gleda kroz prste, kojoj Amerikanci gledaju kroz prste i koja živi od donacija zapadnjaka

O sukobu unutar SNS-a, ali i DS-a, o tome od kada je Belivukov klan radikalna struja SNS-a, kako su kidnapovali odbornike, zašto je Vučić izbacio Stefanovića iz igre i kako je Tadić svojevremeno uveo svoje beogradske drugare poput Кrstića u politiku, mimo odobravanja stranke, a on sada istom žestinom služi Vučića, ali i kuda ide Srbija, za NIN govori Goran Ješić, bivši potpredsednik DS.
Šta je Srbija danas, ako se opraštaju milionski dugovi Mitroviću, a zbog 5.000 evra duga za komunalije izvršitelji plene stanove građana vredne do 100.000 evra i izbacuju ih na ulicu?

Srbija danas je latinoamerička diktatura iz najgoreg doba. Mi ovde imamo privid demokratije koju, to vam kažem kao evropejac, EU prećutkuje zbog problema unutar sebe. Ne postoji demokratski proces u Srbiji. Ovde foliraju postojanje demokratskih institucija tipa izvršitelja, notara, po grbači građana, što formalno treba da ispuni uslov EU za račun investicija koje dolaze iz Brisela. I to tako funkcioniše. Imamo razvaljenu državu bez ideje, osiromašenu do krajnjih granica. Svako društvo gaji kritičku misao koja ga popravlja, jer ne postoji idealno društvo. Ali ovo je balkanska, odvratna diktatura kojoj Evropa gleda kroz prste, kojoj Amerikanci gledaju kroz prste i koja, kako bi je kontrolisali, živi od donacija zapadnjaka.
Šta se, po vašem mišljenju, dešava u SNS i na relaciji Vučić – Stefanović?

Jedan od moćnih ljudi SNS-a odlučio je da ima veći uticaj. Postoje i razne priče, od šverca oružja u Jemenu, zaštite oca, do uticaja na kriminalne organizacije koje nereformisani DB i dalje kontroliše. Po hijerarhiji bio je osuđen da Belivuka pegla svaki dan. Taj Belivuk, kao batina SNS-a, bio je u Inđiji kada su se lomili izbori da preti odbornicima DS-a. Taj Belivuk je bio u Кosjeriću gde je prebijen član DS-a pre pet, šest godina. Belivuk je bio na inauguraciji predsednika Republike. Belivuk je desna militarna struja SNS-a. On je kriminalni deo organizacije te partije i u nekom trenutku, na osnovu mog saznanja, zarad spoljnog pritiska, morali su da se obračunaju s njim. Da će Neša iz Beograda ostati kratkih rukava, to je izvesno, kao i da niko u njegovu zaštitu neće stati jer ne postoji čovek u SNS koji sme da kaže svoje mišljenje. Biće egzekutiran, bez političkog uticaja. Suština se svodi na politički uticaj zarad kontrole kapitala, prožima se uticaj i BIA i EU, a opasno je jer je Srbija danas jedno od glavnih mesta za dilovanje narkotika.

Ako je uspon Belivukove grupe tako dalekosežan, devet godina ubija i melje ljude u mašini za meso, a devet godina je SNS vlast, klan se približio i porodici predsednika, gde je odgovornost Bratislava Gašića?

Prvo, te grupe su oduvek bliske ekipe SNS-a, pomenuo sam događaje. Govorio sam da su kidnapovali i odveli negde na Frušku goru odbornike DS.

NIN

Reklama

Trending

Vučić: Nikada se nisam video sa Belivukom, spreman i javno na...

0
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić negirao je da se ikada video, sastajao ili na bilo koji način razgovarao sa članovima kriminalne grupe Veljka Belivuka i...
- Reklamni prostor -