12.4 C
Belgrade
13. 04. 2021.

Jeremić: Nema saradnje sa filijalama UDBE – lažnim patriotama ili Evropejcima

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić pozvao je danas građane Kosjerića i Zaječara da bojkotuju lokalne izbore zakazane za 28. mart, jer oni neće biti fer i slobodni, a stranke koje će učestvovati na tim izborima nazvao je “malignim elementima političkog života u Srbiji”.

„Narodna stranka dala je reč građanima da neće pružati legitimitet izbornim procesima dok se ne steknu uslovi za održavanje fer i poštenih izbora na svim nivoima. Zato bojkotujemo lokalne izbore u Kosjeriću i Zaječaru“, rekao je Jeremić u razgovoru sa građanima Kosjerića.

Jeremić je naveo da su stranke koje pristaju da „glume u pozorištu režima“ u kojem se predstavlja da postoje „nekakva demokratija i institucije“ nisu ništa manje štetne po interese građana od stranaka vlasti.

„To se kao na dlanu vidi ovde u Kosjeriću, gde deluje lažna opozicija – na primer, POKS i DSS… To su obične filijale Udbe koje glume patriotizam. Drugi režimski sateliti glume da su Evropejci, poput Pokreta slobodnih građana, bivših šabačkih vlasti i Čedomira Jovanovića“, rekao je Jeremić.

„Oni koji su učestovali na izborima 21. juna prošle godine i oni koji učestvuju na izborima u Kosjeriću i Zaječaru nisu opozicija. Oni su maligni elementi političkog života u Srbiji i Narodna stranka sa njima nema nameru da sarađuje“, naveo je Jeremić.

Jeremić je istakao da je Narodna stranka pružila ruku svima koji istinski žele političke promene u Srbiji i da je ta ruka i dalje pružena, ali su je, nažalost, neki odbili.

„Idemo dalje. Svako ko želi da Srbija bude demokratska zemlja dobrodošao je da bude partner Narodne stranke – pod uslovom da ne pravi bilo kakav pakt sa režimom, na lokalnom ili državnom nivou“, rekao je Jeremić.

Reklama

Trending

“Čkalja, partner u seriji biće ti Paja Vuisić”; “Ne dolazi u...

0
Pre nego što je počela sa snimanjem legendarna serija “Više od igre”, po tekstu Slobodana Stojanovića, njen reditelj Zdravko Šotra već je napravio svoj...
- Reklamni prostor -