7.6 C
Belgrade
13. 04. 2021.

Doktor koji je vratio medalju Vučiću osvojio 28 odsto glasova u Zaječaru

Na lokalnim izborima u Zaječaru pobedila je Srpska napredna stranka. A kako i da ne pobedi, kada je, i pored bojkota izbora od strane opozicije, vršila obilazak birača od vrata do vrata, pa su čak doveli i gradonačelnika Požarevca da im sa članom Veća tog grada bude aktivista. Najveći pobednik, i iznenađenje za naprednjake, jeste to što je i pored svih pritisaka i odsustva prepoznatljive opozicije, jedna lokalna lista ipak osvojila zavidan broj glasova. I to lista doktora Nenada Ristovića, intektologa koji je vratio medalju Aleksandru Vučiću.

Infektolog dr Nenad Ristović i njegova lista Pobeda osvojili su drugo mesta na lokalnim izborima u Zaječaru. Ristović je ostvario gotovo 28% glasova u rodnom gradu.

Ristović je inače poznat po tome da je vratio Vučiću Zlatnu medalju za zasluge u borbi protiv koronavirusa u decembru prošle godine, zbog napada na njegovu porodicu za koje tvrdi da dolaze od “dvojice kriminalaca” iz vrha Srpske napredne stranke u Zaječaru.

Vučić je “na nož” dočekao Ristovićevo vraćanje medalje, pa ga je optužio da tim potezom zapravo želi da se politički okoristi.

– Nisam mu dao orden za njegovo, inače, loše političko delovanje. On je sveo ovo iskoristio za kandidovanje na izborima, a ja se time nisam rukovodio, nego radom u određenoj sferi. Time sam želeo kao predsednik da nekom zbog rada ukažem poštovanje – rekao je tada Vučić o Ristoviću.

“Loše političko delovanje” dovelo je Ristovića do drugog mesta na jučerašnjim lokalnim izborima u Zaječaru. Zaječarci su očigledno prepoznali rad i požrtvovanost poznatog lekara, pa su ga na izborima nagradili. Ne sumnjamo da će Zaječar uskoro biti slobodan grad, bio bi i juče, ali opozicija je ostala odlučna u bojkotu izbora sve dok se izborni uslovi ne poboljšaju.

Direktno.rs

Reklama

Trending

“Čkalja, partner u seriji biće ti Paja Vuisić”; “Ne dolazi u...

0
Pre nego što je počela sa snimanjem legendarna serija “Više od igre”, po tekstu Slobodana Stojanovića, njen reditelj Zdravko Šotra već je napravio svoj...
- Reklamni prostor -