22.4 C
Belgrade
29. 07. 2021.

Brnabić: Ekološki protesti su politizovani

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da je uvek spremna da čuje gradjane o bilo kojoj temi, ali da su ekološki protesti politički.

“Iza tih ekoloških protesta krije se politička elita. Vodeće zemlje EU, Francuska i Nemačka imaju fabrike gume. Dakle, te priče o kineskoj fabrici guma su besmislena laž”, rekla je Brnabić za TV Hepi.

Ona je napomenula da će fabrika Linglong otvoriti 1.200 radnih mesta i da će, zahvaljujući toj fabrici, Zrenjanin biti tri puta bogatiji, a nivo plata će se podići u celoj Vojvodini.

Brnabić je upitala da li je cilj protesta da Srbija nema nijednu investiciju i da se gradjani lažu svaki dan.

“Njihova politika je otpuštanje i gašenje fabrika. Te ljude ništa ne zanima i dovoljno su lenji da ništa ne žele ni da pročitaju i nauče”, kazala je Brnabić.

Ona smatra da su protesti “paušalne nebuloze” i da se prave gluposti zbog kojih će Srbija morati da “plati cenu”, jer investitori neće želeti da dolaze u Srbiju.

“Ti protesti su velika neodgovornost (predsednika Stranke slobode i pravde Dragana) Đilasa i (predsednika Narodne stranke Vuka) Jeremića. Je l’ njihova poltika da 600.000 ljudi ostane bez posla”, rekla je premijerka.

Prema njenim rečima, oni nisu za ekologiju, već te proteste vide kao “zanimljivo orudje” koje bi moglo da im pomogne da dodju na vlast.

Beta

Reklama

Trending

Vučić: Nikada se nisam video sa Belivukom, spreman i javno na...

0
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić negirao je da se ikada video, sastajao ili na bilo koji način razgovarao sa članovima kriminalne grupe Veljka Belivuka i...
- Reklamni prostor -