12.4 C
Belgrade
13. 04. 2021.

Borislav Novaković uputio otvoreno pismo direktoru BIA Bratislavu Gašiću

Potpredsednik Narodne stranke i bivši gradonačelnik Novog Sada Borislav Novaković uputio je danas otvoreno pismo direktoru BIA Bratislavu Gašiću u kome  navodi sledeće:

Povodom činjenice da u Upravnom odboru FK Vojvodine zajedno sede i sarađuju načelnik BIA za Novi Sad Nikola Vasiljević i osuđivani kriminalac Slobodan Milutinović Snajper, dozvolite mi da vam postavim niz neizbežnih i logičnih pitanja:

Prvo – postoji li etički i profesionalni razlog zbog kog mislite da je opravdano što u istom sportskom kolektivu sede prvi čovek BIA za Novi Sad i jedan od vodećih kriminalaca?

Drugo – da li ovakvo stanje stvari doprinosi strogoj profesionalnoj distanci koju BIA mora imati prema bilo kom pripadniku kriminalnog miljea?

Treće – obaveštenoj javnosti nije nepoznat lično dobar odnos, koji kroz svoju saradnju pokazuju Nikola Vasiljević i Slobodan Milutinović Snajper.
To je sramotno i opasno ruganje pravu i pravdi. Kako kao čelni čovek BIA objašnjavate ovu skandaloznu vezu?

Četvrto – pošto učešće u Upravnom odboru fudbalskog kluba podrazumeva obezbeđivanje i raspodelu finansijskih sredstava, da li je učešće činovnika bezbednosne zajednice u ovakvim upravljačkim telima korisno i pametno?

Sprega kriminalizovanog vrha gradskih vlasti i organizovanog kriminala u Novom Sadu je postala potpuno neskrivena i očita!
Poslednji je trenutak da se reaguje, u protivnom bismo uskoro mogli slušati novosadsku verziju igranja fudbala bez šutiranja lopte.

BIA u tom procesu treba da predstavlja dobar, a ne kao sada, zbog nepromišljenog ponašanja novosadskog načelnika, loš primer, zaključio je Novaković.

Reklama

Trending

“Čkalja, partner u seriji biće ti Paja Vuisić”; “Ne dolazi u...

0
Pre nego što je počela sa snimanjem legendarna serija “Više od igre”, po tekstu Slobodana Stojanovića, njen reditelj Zdravko Šotra već je napravio svoj...
- Reklamni prostor -