2 C
Belgrade
01. 03. 2021.

SRPSKA VOJSKA BEZ PARA, PONOVO UVODE VOJNI ROK?

Vlast je ponovo aktuelizovala temu oko vojnog roka i ponovnog obaveznog služenja istog. Da li je to posledica nedostatka para za profesionalnu vojsku, koja je i onako već loše plaćena?

Predsednik skupštine Kluba generala i admirala Srbije, general-potpukovnik u penziji Milomir Miladinović otkrio šta zaista misli o svemu tome i kakva su mu predviđanja. 

Milomir Miladinović je u “Beogradskoj hronici” rekao da su se od vremena kada je zamrznuto služenje vojnog roka desile neke promene na međunarodnom planu i naveo članstvo Severne Makedonije i Crne Gore u NATO-u, siutaciju u BiH oko Republike Srpske i situaciju da rukovodstvo u Prištini ne priznaje međunarodne ugovore koje su potpisali.

Što se tiče mogućnosti dobrovoljnog služenja, navodi da se ne prijavljuje dovoljno ljudi.

“Ne prijavljuje se dovoljan broj mladih na dobrovoljno služenje vojnog roka u odnosu na predviđen broj”, navodi Miladinović i ocenjuje kao apsurd to što se u anketama pokazuje zainteresovanost.

Kada je reč o profesionalnim vojnicima, dodaje general, relativno su malo plaćeni, pa i tu postoji postoji određena nezainteresovanost.

“Nažalost, ima i osipanja, pre svega zbog uslova života – novčanih primanja i obaveza koje treba da izvrše”, kaže Miladinović i ističe da je zainteresovanost na jugu Srbije u Kopnenoj zoni bezbednosti veća nego u Beogradu.

Kliks.rs

Reklama

Trending

Završeno zasedanje Kriznog štaba, dr Kon: “U petak ćemo doneti odluku...

0
Krizni štab za borbu protiv korona virusa na današnjem zasedanju nije predložio nikakve nove mera, već je odlučeno da se ovo vladino telo ponovo...
- Reklamni prostor -