8 C
Belgrade
01. 12. 2021.

Sa protesta u Beogradu zaprećeno blokadom puteva

Ukoliko budu donesene izmene Zakona o eksproprijaciji i Zakon o referendumu, blokiraćemo autoputeve, poručio je Savo Manojlović iz udruženja “Keni promeni” na protestu protiv donošenja ova dva zakona u Beogradu 24. novebra.

Građani i aktivisti Saveza ekoloških organizacija Srbije okupili su se isped Predsedništva Srbije, na protestu protiv izmena Zakona o eksproprijaciji i Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi, koji se nalaze u skupštinskoj proceduri.

“Ukoliko donesu ova dva zakona, pozvaćemo građane na blokadu upozorenja – blokiraćemo autoputeve u Srbiji na jedan sat. Ukoliko predsednik Republike bude potpisao te zakone, blokiraćemo autoputeve, blokiraćemo celu Srbiju, tražićemo da Srbija stane”, poručio je Manojlović.

On je rekao da više nema razloga da se građani sastaju na protestu, te da je naredni potez na vlasti. Dodao je da se oni koji se protive ovim zakonima nalaze “na pravoj strani istorije”.

Nakon govora, povorka od nekoliko hiljada ljudi krenula je u šetnju centralnim beogradskim ulicama. Kolona se nakratko zaustavila ispred zgrade Radio-televizije Srbije (RTS), gde su nekoliko minuta zviždali, pošto je javni servis doneo odluku da emituje spot kompanije Rio Tinto, dok istovremeno nije emitovao spot koji su nevladine organizacije snimile o negativnim uticajima rada ove kompanije.

Radio Slobodna Evropa

Reklama

Trending

Prof. dr Ratko Ristić: RIO TINTO- Istina o eksploataciji litijuma u...

0
Prof. dr Ratko Ristić, hidrolog i ekolog, dekan Šumarskog fakulteta u Beogradu i prodekan Univerziteta u Beogradu na skupu u Koštunićima "Svaki čovek treba da...
- Reklamni prostor -