14 C
Belgrade
25. 02. 2021.

Patrijarh Porfirije uputio saučešće porodici Balašević: Đorđe je u teškim godinama unosio smisao, vedrinu i ljubav u svakodnevicu generacija

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije uputio je porodici istaknutog umetnika Đorđa Balaševića saučešće.

Patrijarh je u poruci naveo da se iskreno zbog “ljubavi, i vedrine i smisla koji se nežno krio svuda po njegovim stihovima”, ali i zbog ličnih susreta u kojima je “upoznao i javnosti nevidljive dimenzije njegove ličnosti”.

“Molim se za spas duše onog Đorđa koji je, u teškim godinama, unosio smisao i vedrinu u svakodnevicu mnogih generacija. Ljubav o kojoj je neumorno pevao je bila sam sadržaj njegovog života, posvećenog supruzi Oliveri i njihovoj deci… Molitvama uzvraćam na tu neograničenu količinu ljubavi za sve lepo, blago i pitomo, poput bačke ravnice našeg Đoleta”, navodi se u poruci patrijarha.

Balašević je umro u petak u Kliničkom centru Vojvodine, u 67. godini, usled komplikacija izazvanih infekcijom korona virusom.

Sahranjen je danas, u krugu porodice i prijatelja, u porodičnoj grobnici u Novom Sadu.

U Novom Sadu danas je proglašen Dan žalosti.

Nedeljnik

Reklama

Trending

POSLEDNJI INTERVJU ĐORĐA BALAŠEVIĆA: “Ne pada mi na pamet da pamtim...

0
Đorđe Balašević napustio nas je danas u 67. godini, a na izmaku 2020. godine inspirisan pitanjem novinara "po čemu će pamtiti tu godinu", napisao...
- Reklamni prostor -