-3.5 C
Belgrade
07. 03. 2021.

Vujošević: Vučić najpre išao u kancelariju navijača, pa tek onda u SD Partizan

Sukobi unutar SNS-a, između Stefanovića i Vučića, proizveli su i podele kod navijača, jer su jedni Stefanovićeva “vojska”, ali ne smeju do kraja da se suprotstave Vučiću – izjavio je u intervjuu za NIN u julu 2020. košarkaški trener Duško Vujošević, uz naglasak da je Vučić, u periodu kada je bio prvi potpredsednik Vlade Srbije, prilikom posete Partizanu otišao u kancelariju navijača, a ne u sedište Sportskog društva ili prostorije fudbalskog ili košarkaškog kluba.

Danas te reči trofejnog stručnjaka nakon hapšenja Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i njihove kriminalne grupe imaju naročitu težinu.

– Vlast je kupila vođe i kontroliše neke grupe navijača i Zvezde i Partizana, prema kojima se odnosi i koristi ih kao svoje falange – izjavio je letos Vujošević.

Govoreći o vezama Aleksandra Vučića sa navijačima, Vujošević je tada kazao da je predsednik Srbije sa njima sarađivao još u vremenu dok je bio generalni sekretar Srpske radikalne stranke.

– Prepoznao je njihovu snagu u novim vremenima i njihov značaj i na perfidan način to usavršio do kraja, postavio svoje vođe i od navijača napravio svoje falange – rekao je Vujošević za NIN.

– Ne znam da li su i oni bili pod fantomkama u noći kada je rušena Savamala, ali sasvim je moguće da su tamo bili i neki od njih. Moguće je da su neki od njih (tokom nedavnih demonstracija) bili u grupi koja je gađala policiju. Stali bi kod fontane, a policija ne ide na njih, nego bije studente – primetio je bivši trener Partizana.

Do problema u Parizanu, čiji je Vujošević bio predsednik i trener košarkaša, navodi on, došlo je nakon ubistva Brisa Tatona 2009. godine kada su se “12 momaka”, koji su “koliko-toliko” kontrolisali južnu tribinu, “razbežali” posle ubistva da ne bi bili uhapšeni.

Zbog toga, dodaje Vujošević, nastao je prazan prostor u koji se ubacila navijačka grupa “Janjičari”, a  zamenik komandanta Žandarmerije Nenad Vučkovič Vučko preuzeo je kontrolu nad južnom tribinom.

– On (Vučković) je Novaku Nediću, koji je za generalnog sekretara Vlade Srbije postavljen 2014, kad je Vučić postao premijer, napravio konekciju sa navijačkom grupom Janjičari, čiji su pripadnici iskoristili “interregnum” i osvojili jug – dodao je Vujošević.

Trofejni košarkaški trener je pričao da je pripadnicima te grupe tako obećano odlaganje zatvora, omogućeno im je da obavljaju sumnjive poslove, obećana im je zaštita, a za protivuslugu na stadionima su obezbeđivali navijanja bez uvredljivih reči “Vučiću, pederu”.

Naglasio je da zbog toga što u Srbiji nikada nije izgrađen sistem finansiranja vrhunskog sporta, uvek je morala da postoji veza sa ljudima na vlasti da bi sportska društva opstala.

– Zato finansiranje zavisi od konekcija sa vlašću i od ćefa ljudi koji su na vlasti – istakao je Vujošević.

Direktno. rs

Reklama

Trending

Vučić o privođenju Kokeze: “Ne razumem zašto je čovek u kog...

0
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dočekao je večeras na aerodromu “Nikola Tesla” novi kontingent sa ruskim vakcinama “Sputnjik V”. Avion srpske nacionalne avio-kompanije “Er Srbija” sleteo...
- Reklamni prostor -