0.4 C
Belgrade
01. 03. 2021.

Dan kada je Sale nacionale „ugasio“ zvižduke krcatog Pionira (VIDEO)

Aleksandar Đorđević je u Košarkaškom klubu Partizan ostavio neizbrisiv trag, zbog čega je pri svakom povratku u Beograd dobijao, u najmanju ruku, prijateljski tretman.

Iako je tokom juniorske karijere igrao za Crvenu zvezdu, prve profesionalne korake napravio je u redovima ljutog rivala – Partizana.

crno-belom dresu je proveo devet godina – od 1983. do 1992. godine.

Za to vreme osvojio je Evroligu 1992, Kup Radivoja Koraća 1989, Prvenstvo Jugoslavije 1987. i 1992, Kup Jugoslavije 1989. i 1992. godine.

Put ga je naveo u Italiju, gde je prvo nastupao za Olimpiju iz Milana, a potom za Fortitudo iz Bolonje. Zatim je 1997. godine usledio transfer u Barselonu.

I tada je došlo vreme za prvi povratak u Beograd, kada je žreb Evrolige stavio Barsu i Partizan u grupu.

Partizan je pobedio rezultatom 91:87, a Sale je dočekan kao legenda kluba. Ali, priča je dosta „dublja“ od toga.

Tog 15. januara 1997. godine Sale nacionale se vratio u dvoranu Pionir, gde ga je dočekalo 8.000 vatrenih pristalicama „obojenih“ u crno-belo.

Kao i pri dočeku svakog drugog protivnika, Barselonini igrači su dočekani zvižducima i uvredama, ali… onda je Aleksandar Đorđević izašao na parket.

Zvižduke i uvrede zamenili su aplauzi i ovacije, pa je Sale imao tu privilegiju da bude jedan od retkih košarkaša protivničkog tima koji će ikada u Pioniru biti dočekani aplauzom.

„Nemoj puno… Hvala Sale, prijatelju!“, pisalo je na jednom od transparenata koji su razvili navijači Partizana.

Đorđević se zahvalio na ovacijama, ali nije ispoštovao transparent, pošto je svom bivšem klubu dao 22 poena, čime je bio najefikasniji igrač svoje ekipe.

Na sreću po crno-bele, tog 15. januara briljirao je i Dejan Tomašević sa 24 poena. Mića Berić je dodao 19 poena, koliko i Predrag Drobnjak.

Sale je nastavio da dolazi u Pionir, a doček je uvek bio isti.

Izvor:Sputnjik

Reklama

Trending

Završeno zasedanje Kriznog štaba, dr Kon: “U petak ćemo doneti odluku...

0
Krizni štab za borbu protiv korona virusa na današnjem zasedanju nije predložio nikakve nove mera, već je odlučeno da se ovo vladino telo ponovo...
- Reklamni prostor -