2 C
Belgrade
01. 03. 2021.

Mesi, Maradona i tuča sa Baskijcima (VIDEO)

Lionel Mesi bi mogao da dobije suspenziju na 12 utakmica zbog udaranja igrača Atletik Bilbaa u utakmici Superkupa Španije.

Argentinac je udario rivala i dobio direktan crveni karton u 120 minutu utakmice koju je njegova ekipa izgubila sa 3:2.

Mesi je time podsetio na slučaj iz 1984. godine, kada je Dijego Maradona, noseći dres Barselone, ušao u obračun pesnicama i nogama sa kolegama iz tima Bilbaa.

Tada je Maradona dočekao trenutak za osvetu Andoniju Gojkočei, „mesaru iz Bilbaa“, čoveku koji mu je u prethodnom susretu istih rivala polomio levi zglob.

U tuču su se uključili gotovo svi fudbaleri, a ishod svega je da je Maradona na kraju te sezone napustio Barselonu i otišao u Napoli.

Da li će se kompletna istorija ponoviti?

Mesijeva sudbina u Barseloni je pod znakom pitanja, on je još letos hteo da napusti klub, ali je morao da ostane još sezonu, pošto je kasno pokušao da aktivira klauzulu u ugovoru.

Ipak, stvari se odvijaju u tom smeru da bi lucidni Argentinac na leto mogao da ode iz Katalonije.

Takva odluka će sasvim izvesno zavisiti i od stava kluba u slučaju moguće Mesijeve suspenzije, a uprava je već dala naznake da će uputiti žalbu, kakvu god kaznu da dobije jedan od najboljih fudbalera svih vremena.

Izvor:Sputnjik

Reklama

Trending

Završeno zasedanje Kriznog štaba, dr Kon: “U petak ćemo doneti odluku...

0
Krizni štab za borbu protiv korona virusa na današnjem zasedanju nije predložio nikakve nove mera, već je odlučeno da se ovo vladino telo ponovo...
- Reklamni prostor -