0.4 C
Belgrade
01. 03. 2021.

Englezi uvode novo pravilo koje menja fudbal

Novo pravilo o zamenama fudbalera tokom utakmice u slučaju potresa mozga nekog od njih, biće testirano u Premijer ligi gde raste zabrinutost zbog povreda glave, saglasni su premijerligaški klubovi.

Timovi će tokom utakmice moći da izvrše dve dodatne izmene sastava u slučaju da neki od igrača doživi potres mozga tokom meča ili ako se posumnja da im se to desilo.

Pravilo će početi da se primenjuje kada liga sa Međunarodnom fudbalskom federacijom (FIFA) i Međunarodnim bordom fudbalskih saveza (IFAB) utvrdi detalje, uključujući pristup privatnim medicinskim podacima igrača.

“Dodate izmene sastava tima zbog nečijeg potresa mozga mogu se izvršiti bez obzira na broj izmena koje je tim već izvršio” tokom utakmice, navela je Premijer liga.

Ovaj potez Premijer lige dolazi posle teške povrede napadača Vulverhemptona Raula Himeneza. On je doživeo frakturu lobanje kada su se on i igrač Arsenala David Luiz sudarili glavama.

Izvor: Nova.rs

Reklama

Trending

Završeno zasedanje Kriznog štaba, dr Kon: “U petak ćemo doneti odluku...

0
Krizni štab za borbu protiv korona virusa na današnjem zasedanju nije predložio nikakve nove mera, već je odlučeno da se ovo vladino telo ponovo...
- Reklamni prostor -