22.7 C
Belgrade
15. 06. 2021.

Posle snimanja filma “The Doors” Val Kilmer išao na terapije kako bi izašao iz lika Džima Morisona

Dok se pripremao za ulogu Džima Morisona u filmu Olivera Stouna, “The Doors”, Val Klimer je naučio napamet 50 pesama Dorsa, godinu dana živeo je kao Morison, a na snimanju je tražio da mu se obraćaju sa “Džime”.

Na audiciji je odneo ubedljivu pobedu jer niko drugi nije tako dobro interpretirao Morisonov glas, a i fizička sličnost je bila neverovatna. Ipak, Stoun se dugo premišljao oko Kilmera.

Nakon što je dobio ulogu, glumac se bacio na posao: godinu dana je živeo identično kao Morison što je uključivalo narkotike, pisanje pesama, divljanje i opijanje.

Sa Rotčajldom (koji je bio producent svih albuma Dorsa, Dženis Džoplin i glavni savetnik na snimanju filma koji je ubedio Stouna da je Kilmer isti Morison) satima je svakodnevno razgovarao o Morisonu, pa je više znao o pevaču i od reditelja i od scenariste filma, takođe je šetao i gestikulirao na isti način kao Morison.

Navodno je toliko dobro pevao i izgledao, da se Rej Manzarek, klavijaturista Dorsa, uplašio kada ga je video na snimanju pomislivši da je pokojni Morison.

Ipak, postojala je i cena njegovog uspeha. Nakon što je završio sa snimanjem filma, Kilmar je morao da ide svakodnevno na terapiju jer nije mogao da izađe iz lika kojeg je tumačio.

“Do dana današnjeg mi nije jasno kako to da viđam ljude sa tetovažom mene kako ga glumim, a da ne znaju da to nije Džim. Događa se mnogo češće nego što mislite.”

Radioaktivni komarac

Reklama

Trending

Tatjana Jović: Jedan dan sa osobom sa autizmom

0
Beograd, novembar 2018. Stižem oko 12 časova u stan u kome živi A. Ulazim, ona je već kod vrata.  Veoma je srećna što me vidi....
- Reklamni prostor -