22.7 C
Belgrade
15. 06. 2021.

PONOŠ: SNS u Beogradu na infuziji, opozicija ima priliku

Potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš izjavio je danas da je ujedinjenje SNS-a Aleksandra Vučića i SPAS-a Aleksandra Šapića pokazalo da je SNS u Beogradu „na infuziji i pribegava kriznom menadžmentu“ jer nema kandidata, i da su stvari ogoljene, što je prilika za opoziciju da iskoristi tu situaciju, ali da je pitanje da li će to i učiniti.

„Takvo ogoljavanje je blagotvorno za opoziciju, jer više ni najstariji glasači u Novom Beogradu, koji su glasali za Šapića, neće biti u iluziji gde je on, sada je to svima jasno“, rekao je Ponoš televiziji Nova S.

„Imamo šanse. Dobra šansa je bila i 2018. godine, ali su neki odlučili da se igraju svojih separatnih kolona. Režim sebi ne sme da dozvoli da u Beogradu ima rezultat koji počinje na tri i učiniće sve da to izbegne. Pokušaće da nas osakate i potkopaju na svakom ćošku i da generišu neke nove aktere poput Ljubiše Preletačevića Belog “, dodao je Ponoš, koji je i poverenik Narodne stranke za Beograd.

Ponoš je naveo da je „bilo pitanje dana kada će se ozakoniti veza“ SNS-a i SPAS-a i da je to “prirodan brak“, te da su Vučić i Šapić „odlučili da se ne skrivaju nego da se slikaju javno“.

„Narodna stranka će učiniti sve da ima kontrolore na svakoj glasačkoj kutiji i jaku infrastrukturu, tako da budemo spremni i ako ne budemo imali s kim da radimo. Na političkoj sceni su i neki akteri koji misle da je dovoljno da se pojavljuju u medijima, a da Beograd prestaje kod Trošarine. Nije Beograd samo priča o tome da li su zalepljene žvake po pločnicima Terazija, ima ljudi koji se u Beogradu bave politikom a ne znaju gde je Rušanj“, rekao je Ponoš.

Ponoš je naveo opozicija u pregovorima o izbornim uslovima uz posredovanje EU mora da pokaže da je „dovoljno moćna i odgovorna“ sagovornik i da te razgovore ne bi trebalo koristiti kao izbornu kampanju, jer bi to značilo da je opozicija već odlučila da ide na izbore bez obzira na rezultat pregovora.

„Narodna stranka ne želi da na tu temu namiguje ni glasačima ni režimu, a ni Briselu. Neće nam izbornu krađu sprečiti evropski poslanici Tanja Fajon i Vladimir Bilčik, njima su pregovori radno vreme, a nama je to život. Mi moramo da imamo kontrolore na svim izbornim mestima i jaku stranačku infrastrukturu. Svi koji misle da je dovoljno da se uvere četvoro evropskih diplomata šta je u Srbiji loše i šta bi trebalo da se uradi da u Srbiji bude kao u Slovačkoj – nema od toga ništa“, rekao je Ponoš.

Ponoš je, upitan o današnjem razgovoru predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića sa predstavnicima EU i crvenim linijama u pregovorima o izbornim uslovima, odgovorio da se to ne saopštava javno, jer onda pregovori ne bi imali smisla, ali da su teme mediji, funkcionerska kampanja, finansiranje izbora i razdvajanje izbora – sve o čemu se mesecima razgovara.

Reklama

Trending

Tatjana Jović: Jedan dan sa osobom sa autizmom

0
Beograd, novembar 2018. Stižem oko 12 časova u stan u kome živi A. Ulazim, ona je već kod vrata.  Veoma je srećna što me vidi....
- Reklamni prostor -