17.6 C
Belgrade
10. 04. 2021.

Ministar: U Srbiju stiže 20 doza vakcine Sputnjik V za laboratorijsku kontrolu

U Srbiju će do kraja ove nedelje stići 20 doza vakcine ruske Sputnjik V za laboratorijsku kontrolu, najavio je ministar industrije i trgovine Ruske Federacije Denis Manturovim, u razgovoru sa premijerkom Srbije Anom Brnabić, saopštila je Vlada Srbije.

Brnabić i Manturov razgovarali su tokom videokonferencije, a ruski ministar upoznao je premijerku Srbije dokle se stiglo sa proizvodnjom ruske vakcine protiv koronavirusa Sputnjik V.

Brnabić je rekla je da Vlada Srbije, zajedno sa predsednikom Republike, radi na tome da građanima Srbije vakcina protiv koronavirusa bude dostupna u najkraćem roku i istakla kako je cilj da građani mogu da izaberu koju će vakcinu primiti, a u skladu sa preporukama i odobrenjima nadležnih zdravstvenih ustanova Republike Srbije.

Srbija je, prema njenim rečima, zainteresovana da razmotri mogućnost zajedničke proizvodnje vakcine protiv kovida.

Na videokonferenciji su učestvovali i ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko, rukovodstvo Ministarstva zdravlja Ruske Federacije, Ruskog fonda direktnih investicija, „NICЭM im. N.F. Gamalei“ i predstavnici Ministarstva zdravlja i drugih nadležnih zdravstvenih ustanova Republike Srbije.

Predsednica vlade će u utorak 1. decembra nastaviti razgovor sa predstavnicima kompanije Fajzer, navedeno je u saopštenju Vlade.

Izvor:N1

Reklama

Trending

Ivan Milanović: Pandemija straha

0
Ako pogledate većinu medija u Srbiji, tu možete uočiti da se konstantno seje strah. Konstantne najave katastrofe, užasa, pucanja. To su standarni mehanizmi, već odavno...
- Reklamni prostor -