10.5 C
Belgrade
01. 03. 2021.

dr Dušan Milisavljević: Virus COVID19 može da ošteti sluh, pokazala studija ispitivanja

Direktor ORL klinike Kliničkog centra u Nišu prof. dr Dušan Milisavljević objavio je večeras na svom Fejsbuk profilu da je sa svojim kolegama sa klinike završio prospektivnu studiju ispitivanja sluha kod više od stotinu pacijenata zaraženim korona virusom.

Ispitivanjem smo registrovali pad sluha na 4.000 i 8.000 Hz kod skoro polovine ispitanika. Kod većine pacijenata se sluh normalizuje u periodu od nekoliko nedelja nakon izlaska iz kovid bolnice. Kod manjeg broja pacijenata kod kojih je prisutan pad na visokim frekvencama nastavljamo lečenje u ORL klinici, naveo je dr Milisavljević.

– Kolegijum ORL klinike razmatrao je novonastali problem sa korona virusom, doneli smo odluku da ispitamo da li pacijenti koji boluju od korone imaju problem i sa oštećenjem sluha. Do sada je poznato da korona virus, napada čulo mirisa i čulo ukusa. S obzirom da virus napada bukvalno sve unutrašnje organe i da još uvek svetska nauka ne zna mnogo toga, mi i dalje promatramo šta sve virus radi u organizmu i kakvu štetu pravi našim organima. Želeli smo da idemo korak ispred i da pored regularnog protokola lečenja naših pacijenata koji boluju od korone, vidimo da li slučajno virus napada i srednje i unutrašnje uvo i da li oštećuje sluh – izjavio je ranije direktor ORL klinike prof. dr Dušan Milisavljević.

Foto: Dušan Milisavljević/FB

V.A. Jutarnje.rs

Reklama

Trending

VUČIĆ: Srbi zarađuju prosečnu platu od 700 evra!

0
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je za neke problem kada Srbija raste. Vučić po dobro poznatom običaju nije naveo ko su ti...
- Reklamni prostor -