16.3 C
Belgrade
10. 04. 2021.

Vulin u Novom Pazaru: Pojačavamo aktivnosti, nećemo dozvoliti obračun bandi

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je u Novom Pazaru da će od sutra biti pojačane aktivnosti policije i angažovana Žandarmerija u tom gradu i istakao da država neće dozvoliti obračune kriminalnih bandi i sačuvaće bezbednost svakog građanina.

“Građani Novog Pazara ne zaslužuju da žive u gradu u kome se ubija, u kome nekažnjeno možete da nosite oružje, da pucate, u kome možete da kršite zakon. Zakon je isti za sve i u svakom delu Srbije štiti sve naše građane“, istakao je Vulin posle sastanka sa načelnikom i rukovodiocima Policijske uprave u Novom Pazaru, navodi se u saopštenju MUP.

Vulin je rekao da je uznemiren i zabrinut dešavanjima u Novom Pazaru i istakao da međusobno razračunavanje kriminalaca ne sme da bude moguće, ni u Novom Pazaru, ni u bilo gde drugde.

On je istakao da su na večerašnjem sastanku, kome je prisustvovao i direktor policije Vladimir Rebić sa saradnicima, dogovorene konkretne mere i koraci koji će biti preduzeti.

“Prisustvo policije će od sutra ujutru biti daleko vidljivije i snažnije. Doći će i Žandarmerija iz Kraljeva. Svi pripadnici kriminalnih struktura biće posebno obrađeni i pod našom budnom pažnjom. Za njih u ovom gradu neće biti mesta“, poručio je Vulin.

Svi građani Novog Pazara, kako je naglasio, mogu i moraju da budu slobodni i sigurni.

“Droga, prostitucija, oružje sve su to stvari koje neće biti tolerisane. Nijedan lokal neće moći nekažnjeno da krši zakon, ne zato što radi duže, već zato što ima prostituciju, zato što se u njemu diluje droga ili zato što se u njemu nosi oružje“, rekao je Vulin.

On je istakao da nikakav politički autoritet i nikakvi politički razlozi neće moći da nas zaustave dok od Novog Pazara ne napravimo siguran i slobodan grad, kakav on i jeste, kakav treba da bude i kakav njegovi građani zaslužuju.
Vulin je građane Novog Pazara zamolio da u akcijama policije ne traže politiku i zatražio od njih da policiji pomognu i da učestvuju u borbi da njihov grad bude bezbedan, kao što je bio i kao što treba da bude.

“Očekujem od svih političara, od lokalne samouprave da učestvuju sa nama u ovoj borbi, da nam pomognu i da ne pokušavaju da skupe jeftine političke poene. Da sutra, kada se na ulicama Novog Pazara pojave policija i žandarmerija, ne izmišljaju gluposti o tome kako neko okupira grad“, kazao je Vulin.

Sastanku u Policijskoj upravi u Novom Pazaru prisustvovali su direktor policije Rebić, njegovi pomoćnici Slobodan Malešić i Dejan Kovačević, načelnik Sektora unutrašnje kontrole Dejan Kovačević, komandant Odreda Žandarmerije u Kraljevu Boban Krpović, načelnik Uprave kriminalističke policije Bogdan Pušić, načelnik Uprave policije Golub Gačević i načelnik Policijske uprave u Novom Pazaru Nermin Ljaljić.

Vulin je razgovarao i sa gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem, koga je upoznao sa merama i konkretnim koracima koje će policija preduzeti kako bi obezbedila sigurnost i stabilnost u gradu, navodi se u saopštenju.

Izvor:N1

Reklama

Trending

Brnabić: Stefanović novi heroj opozicije, a nazivali ga „Slinom“

0
Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da je novi heroj opozicije potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Nebojšta Stefanović, kojeg su do skora...
- Reklamni prostor -