16.3 C
Belgrade
10. 04. 2021.

Vučić: Srbija spremna da pruži svaku vrstu pomoći Hrvatskoj

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija spremna da pruži “tehničku, finansijsku i bilo koju drugu” pomoć Hrvatskoj posle zemljotresa koji je oko podneva pogodio tu zemlju.
Vučić je poželeo Hrvatskoj da se što brže oporavi od zemljotresa od kojeg je, po poslednjim podacima, stradalo jedno dete u Petrinji kod Zagreba gde je materijalna šteta velika.
“Nadam se da je sve prošlo uz minimalne žrtve. Ako bilo šta možemo da pomognemo, pružićemo svaku vrstu pomoći. Mnogo mi je žao, sve ćemo da učinimo da pomognemo”, kazao je Vučić.
Dačić: Srbija je tu za svoje susede
Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da mu je žao ako u Hrvatskoj u zemljotresu ima žrtava i dodao da je Srbija tu za svoje susede.
On je rekao da je zemljotres koji se osetio u Srbiji pokazatelj da su svi u regionu povezani i ukazao da je Srbija ponudila pomoć ako je potrebno i u spasilačkim ekipama.
Na pitanje da li je on osetio zemljotres, Dačić je rekao da nije i da je on navikao na razna politička podrhtavanja u regionu.
Izvor:N1

Reklama

Trending

Ivan Milanović: Pandemija straha

0
Ako pogledate većinu medija u Srbiji, tu možete uočiti da se konstantno seje strah. Konstantne najave katastrofe, užasa, pucanja. To su standarni mehanizmi, već odavno...
- Reklamni prostor -