7.6 C
Belgrade
13. 04. 2021.

Vučić: Srbija ima sve veću potrebu za koksom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je na obeležavanju početka rada postrojenja “Duboka prerada” da Srbija ima sve veću potrebu za koksom.

Reč je o projektu druge faze modernizacije Rafinerije nafte u Pančevu, a Vučić je izjavio da je pre tri godine malo verovao da će se sa uspehom završiti projekat.

“Srećom ljudi koji su gradiili ovu fantastičnu konstrukciju, koji su napravili jednu od najmodernijih konstrukcija, imali su više vere od mene. Ovo je veliki dan za Srbiju. Srbija je, kako je rekao, dobila jednu od tri najmodernije rafinerije u regionu”, rekao je Vučić i dodao da će Srbija imati sve veću potrebu za naftnim koksom, što više bude razvijala infrastrukturu.

“Kapacitet postojenja je 2.000 tona na dan, a 87 tona koksa može da se istransportuje u jednom satu. Godišnje potrebe u Srbiji su 150-160 hiljada tona koksa, a postrojenje može da proizvodi 170 hiljada tona”, rekao je Vučić, što je odmah izazvalo reakcije i pošalice na Tviteru.

Izvor:Nova.rs

Reklama

Trending

“Čkalja, partner u seriji biće ti Paja Vuisić”; “Ne dolazi u...

0
Pre nego što je počela sa snimanjem legendarna serija “Više od igre”, po tekstu Slobodana Stojanovića, njen reditelj Zdravko Šotra već je napravio svoj...
- Reklamni prostor -