-9.8 C
Belgrade
18. 01. 2021.

Tramp podneo tužbu, traži da se ponište rezultati izbora u Džordžiji

Pravni tim američkog predsednika Donalda Trampa podneo je tužbu državnom sudu Džordžije u kojoj traži poništenje rezultata predsedničkih izbora održanih 3. novembra.

U saopštenju se navodi da su uz tužbu priložene izjave stanovnika Džordžije date pod zakletvom o navodnoj prevari, javio je Rojters.

Istovremeno, guverner Džordžije Brajan Kemp zatražio je da se provere izborni rezultati u toj saveznoj državi nakon objavljivanja video-snimka na kom se navodno vidi kako je kofer pun glasačkih listića izvađen ispod stola kada su republikanski posmatrači i novinari udaljeni sa biračkog mesta.

Ipak, ovom pozivu se usprotivio državni sekretar Džordžije Bred Rafensperger, koji je odbacio verodostojnost video-snimka, objavio je „Foks njuz“.

Tramp smatra da bi na taj način bilo otkriveno, kako je naveo, desetine hiljada nelegalnih glasova.

Glasovi u Džordžiji ponovo su ručno prebrojavani zbog male razlike između dva kandidata, ali Tramp tvrdi da nisu kontrolisani glasački listići poslati poštom.

​I posle prebrojavanja glasova, utvrđeno je da je Džo Bajden pobedio sa malom razlikom u toj državi, ali Tramp tvrdi kako su njegovom protivkandidatu pripisani nezakoniti glasovi.

Izvor:Sputnjik

Reklama

Trending

TATJANA JOVIĆ: Svakodnevica odrasle osobe sa intelektualnim teškoćama

0
Slobodno vreme predstavlja jedan složen koncept o kome se sve više govori danas. Kvalitet provođenja slobodnog vremena, još od najranije uzrasta, je važan činilac...
- Reklamni prostor -