17.6 C
Belgrade
10. 04. 2021.

Rusija uvodi kaznu zatvora za otuđivanje dela teritorije

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je paket zakona kojim se uvodi kazna zatvora od 10 godina za otuđivanje dela teritorije Rusije i uvodi administrativna odgovornost za javni poziv na otuđivanje teritorije.

Krivični zakonik se dopunjuje novom klauzulom – kršenje teritorijalnog integriteta, koja predviđa kaznu od 10 godina zatvora za otuđenje ruskih teritorija ili druge radnje usmerene na kršenje teritorijalnog integriteta, sa izuzetkom demarkacije granica i ponovnog razgraničenje državne granice sa susednim državama.

Kako je ranije saopštio šef komiteta Saveta Federacije za zakonodavstvo i izgradnju države Andrej Klišas, ljudi koji budu uhvaćeni da javno pozivaju na otuđenje teritorija suočiće se sa administrativnim kaznama.

„Lice koje je javno pozivalo na akcije usmerene na kršenje teritorijalnog integriteta Ruske Federacije može se suočiti sa krivičnom kaznom, ukoliko je te radnje počinilo u roku od pola godine nakon što je za slične radnje u roku od godinu dana dobio administrativnu kaznu“, objasnio je Klišas.

Reklama

Trending

Ivan Milanović: Pandemija straha

0
Ako pogledate većinu medija u Srbiji, tu možete uočiti da se konstantno seje strah. Konstantne najave katastrofe, užasa, pucanja. To su standarni mehanizmi, već odavno...
- Reklamni prostor -