17.6 C
Belgrade
10. 04. 2021.

Putinova novogodišnja čestitka: Rusi će sve prevazići

Ruski predsednik Vladimir Putin je u novogodišnjoj čestitki pozvao danas građane na jedinstvo dok je zemlja pogodjena drugim talasom pandemije koronavirusa.
“Danas je veoma važno da verujemo u sebe, da ne pokleknemo pred problemima, da očuvamo jedinstvo. To je osnova naših budućih uspeha”, rekao je Putin.
Putinov govor je prvi put emitovan u ponoć na ruskom poluostrvu na krajnjem istoku Kamčatka gde je Nova 2021. godina došla ranije nego u Moskvi zbog vremenske razlike.
“Nažalost, epidemija još nije u potpunosti zaustavljena. Borba se nastavlja. Lekari, medicinske sestre i bolničari nastavljaju svoj hrabri posao”, rekao je Putin.
Putin je uveren da će Rusi “sve prevazići”, ponovo “normalno živeti” i nastaviti da “rešavaju probleme” u novoj deceniji.
Ova izjava je došla u trenutku dok se Rusija bori protiv pandemije koronavirusa od koje je do sada umrlo 186.000 osoba zbog čega je ta zemlja treća na svetu po posledicama zaraze, iza SAD i Brazila. Ova godina je, kako podseća Frans pres, obeležena u Rusiji i izmenama Ustava zahvaljujući kojima Putin može da ostane na mestu predsednika do 2036. godine.
Izvor:Nova.rs

Reklama

Trending

Ivan Milanović: Pandemija straha

0
Ako pogledate većinu medija u Srbiji, tu možete uočiti da se konstantno seje strah. Konstantne najave katastrofe, užasa, pucanja. To su standarni mehanizmi, već odavno...
- Reklamni prostor -