8.7 C
Belgrade
11. 04. 2021.

Pokušaj trovanja Trampa: Pokrenuta istraga

Paket koji sadrži otrovni ricin upućen američkom predsedniku Trampu presreli su organi zakona, navode mediji.

FBI i američka tajna služba, ovlašćena da štiti predsednika, pokrenuli su istragu o incidentu. Dva testa potvrdila su da je u paketu bilo ricina, dodaje se u izveštaju.

Paket ricina presreli su organi reda pre nego što je stigao do Trampa, izvijestio je Si-En-En. Navodi se i da je paket poslat ranije ove nedelje. Presretnut je pre nego što je stigao do poštanske sobe Bele kuće.

Paket istražuju FBI i Tajna služba, a detalji još nisu objavljeni. Nije poznato ko ga je poslao, ali jedan zvaničnik je rekao za Njujor tajms da paket potiče iz Kanade.

Ricin je visoko toksično jedinjenje ekstrahovano iz ricinusovih zrna koje se koristi u terorističkim napadima. Može se koristiti u obliku praha, gasa, kiseline ili u čvrstom stanju. Ako se proguta, uzrokuje mučninu, povraćanje i unutrašnja krvarenja želuca i crijeva, što je praćeno otkazivanjem jetre, slezine i bubrega, a nakon toga sledi smrt zbog kolapsa cirkulatornog sistema.

Izvor:sputniknews.com

Reklama

Trending

Ivan Milanović: Pandemija straha

0
Ako pogledate većinu medija u Srbiji, tu možete uočiti da se konstantno seje strah. Konstantne najave katastrofe, užasa, pucanja. To su standarni mehanizmi, već odavno...
- Reklamni prostor -