10.5 C
Belgrade
25. 01. 2021.

Počelo je! Prva Britanka primila vakcinu (VIDEO)

Baka (90) iz Severne Irske postala je prva osoba na svetu koja je primila vakcinu Fajzer/ Bajontek – čime je započet masovni program vakcinacije u Velikoj Britaniji.

Margaret Kinan, iz Eniskilena, rekla je da se oseća privilegovano što je primila vakcinu u Univerzitetskoj bolnici u Koventriju.

Centri u Velikoj Britaniji će vakcinisati osobe starije od 80 godina i zdravstveno osoblje. Cilj programa je da zaštiti najugroženije i vrati život u normalu.

“Osećam se privilegovano što sam prva osoba vakcinisana protiv kovida 19, to je najbolji poklon za rani rođendan koji bih mogla da poželim, jer to znači da se konačno mogu radovati druženju sa porodicom i prijateljima u Novoj godini – nakon što sam veći deo godine bila sama”, rekla je Margaret.

“Ne mogu da se ne zahvalim osoblju NHS-a koji su me čuvali, a moj savet svima kojima su ponudili vakcinu je da je uzmu – ako je mogu primiti ja sa 90 godina, i vi je možete primiti”, poručila je.

Bonus video:

 

Izvor:Nova.rs

Reklama

Trending

MIHAJLOVIĆ: Srbijagas je neuredjen i u dugovima, a direktor prima platu...

0
Ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da je Srbijagas neuređeno preduzeće sa velikim dugovima, te da je cilj Ministarstva da...
- Reklamni prostor -