8.7 C
Belgrade
11. 04. 2021.

Otkriven peti “misteriozni monolit” – ovoga puta u Holandiji (VIDEO)

Otkriven je još jedan metalni monolit – ovoga puta u holandskom rezervatu prirode, saopštile su tamošnje vlasti.

Pošto se prvi misteriozni monolit pojavio u američkoj Juti krajem novembra, drugi su osvanuli u Kaliforniji, Rumuniji, na britanskom ostrvu Vajt, te navodno i u Kolumbiji.

Misteriozni monoliti zauzimaju naslovne strane medija širom sveta otkako je prvi otkriven u pustinjama američke savezne države Jute, dok su državni službenici na tom području iz helikoptera brojali ovce.

Iako je ovaj blistavi srebrni metalni stub – monolit ubrzo nestao bez traga, samo nekoliko dana kasnije, 28. novembra, očigledne kopije pojavile su na kalifornijskom vrhu planine i na brdu u Rumuniji.

Ali ni ovo nije dugo trajalo. Nakon četiri dana, rumunska struktura misteriozno je nestala preko noći, dok je kalifornijski monolit srušila razjarena grupa hrišćanskih teoretičara zavere, koja se pet sati vozila da je sruši i zameni krstom, kako bi “poručila vanzemaljcima da nisu dobrodošli”.

Poslednjih dana misterija se nastavlja, sa još najmanje dva monolita koja su otkrili šetači – na britanskom ostrvu Vajt i u holandskom rezervatu prirode.

I dok zvaničnici tek treba da potvrde njegovo postojanje, u ponedeljak su se pojavili izveštaji o zlatnom monolitu koji se pojavio u Kolumbiji.

U Holandiji su lokalni mediji izvestili da oko mesta na kojem je podignut monolit nisu pronađeni nikakvi tragovi, te je nejasno kako je struktura dospela u rezervat Kiekenberg, u holandskoj provinciji Frisland, na severu zemlje.

Monolit u Holandiji ima površinu srebrnaste boje, a podnožje mu je prekriveno slojem mraza zbog čega se pretpostavlja da se možda već neko vreme tamo nalazi, preneo je Indipendent.

Izvor:Nova.rs

Reklama

Trending

Ivan Milanović: Pandemija straha

0
Ako pogledate većinu medija u Srbiji, tu možete uočiti da se konstantno seje strah. Konstantne najave katastrofe, užasa, pucanja. To su standarni mehanizmi, već odavno...
- Reklamni prostor -