4.6 C
Belgrade
22. 01. 2021.

ERDOGAN OŠTRO ZAPRETIO JERMENIJI: Odmah se povucite iz Azerbejdžana!

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da Jermenija mora odmah da se povuče sa teritorije Azerbejdžana.

Erdogan zahteva hitno povlačenje s teritorije za koju kaže da je okupirana.

On je rekao da je vreme da se okonča kriza u Nagorno-Karabahu, otcepljenom regionu u Azerbejdžanu s većinskim jermenskim stanovništvom.

Najmanje 21 osoba poginula je tokom drugog dana sukoba između Jermenije i Azerbejdžana oko Nagorno-Karabaha u kojima su, kako se izveštava, učestvovale vazdušne snage i teško naoružanje, preneo je Rojters.

Erdogan je govorio o situaciji u Nagorno-Karabahu u Istanbulu, navela je agencija.

Sukob između snaga Jermenije i Azerbejdžana u regionu Nagorno – Karabah nastavile su se jutros, a obe strane su u toj oblasti rasporedile teško naoružanje.

Najmanje16 vojnika, kao i određen broj civila poginuo je tokom jučerašnjih najžešćih borbi između Jermenije i Azerbejdžana od 2016. godine.

Premijer Jermenije Nikol Pašinjan rekao je juče da su borbena dejstva Azerbejdžana provokacija, a predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev tvrdi da su jermenske snage otvorile vatru i to takođe naziva provokacijom.

Jermenija i Azerbejdžan dugo su u sukobu zbog otcepljenog azerbejdžanskog većinski jermenskog regiona Nagorno-Karabaha, granični sukobi pojačali su se proteklih meseci, a u nedelju ujutru su eskalirali.

Vlada Jermenije proglasila je ratno stanje i opštu mobilizaciju zbog eskalacije sukoba u Nagorno-Karabahu, a isto je učinio i Azerbejdžan.

Izvor: Mondo

Reklama

Trending

TATJANA JOVIĆ: Svakodnevica odrasle osobe sa intelektualnim teškoćama

1
Slobodno vreme predstavlja jedan složen koncept o kome se sve više govori danas. Kvalitet provođenja slobodnog vremena, još od najranije uzrasta, je važan činilac...
- Reklamni prostor -