0.9 C
Belgrade
01. 03. 2021.

UVEREN U MIRNU PREDAJU VLASTI Krivokapić: “Duh slobode u Crnoj Gori vrlo jasan i to se vidi na svakom koraku”

Lider koalicije “Za budućnost Crne Gore” Zdravko Krivokapić kaže da je ubeđen da će doći do mirne predaje vlasti, iako uvek postoje pritisci, što je prirodno za Crnu Goru. Ističe da će doći do promene svih odnosa Podgorice i najavljuje dobru saradnju prevashodno sa susedima.

Zdravko Krivokapić je u Dnevniku RTS-a rekao da je u Crnoj Gori duh slobode vrlo jasan i da se to vidi na svakom koraku.

– Ipak, 30 godina vladavine, koja je bez obzira na sve današnje korake demokratskog principa, bila najmanja demokratska. To je bila vlast koja je vodila računa samo o pojedinačnim interesima i dovela Crnu Goru u tešku ekonomsku situaciju – istakao je Krivokapić.

Ubeđen je da će doći do mirne predaje vlasti, iako uvek postoje pritisci, što je, ukazuje, prirodno za Crnu Goru.

– Meni su iznenađujuće izjave koje Crnu Goru vraćaju u neki period koji se nama pripisuje, a to je ta hajdučija ili bolje rečeno komitski pokret, pa sada vidite odakle je ta ideja komita ako predsednik Đukanović kaže da će se i on pridružiti u nekim šumama. Ja ne znam koliko je to sad izvodljivo – kaže Krivokapić.

“Nadam se da će u ponedeljak, najkasnije utorak, sve biti poznato”

Povodom konstitutivne sednice Skupštine Crne Gore koja je zakazana za 23. septembar i mogućnosti za podršku manjinskih partija, Krivokapić kaže da žele u svom budućem delovanju da imaju sve nacionalne manjine, i one koje su parlamentarne i one koje nisu, jer žele da grade bolju budućnost za sve građane.

– Znam da će biti izabrani predsednik Skupštine i administrativni odbor i najverovatnije predložen mandatar, ali to je sve još u fazi pregovora i dogovora. Nadam se da će u ponedeljak, najkasnije utorak, sve biti poznato – napominje Krivokapić.

Povodom najave da će nova vlada biti ekspertska i navoda da će on biti novi premijer, a Dritan Abazović novi šef diplomatije, ističe da se oni sada dogovaraju i da su trenutni dogovori takvi da ne govore o imenima.

Krivokapić očekuje široku podršku međunarodne zajednice, jer je imaju istinsku težnju da Crna Gora što pre postane zemlja članica EU.

– Potrebna je međunarodna podrška da bi skenirali stanje koje je katastrofalno u ekonomiji. To moraju da urade međunarodne nezavisne agencije, kako nam neko ne bi prigovarao da smo to prikazali drugačije nego što jeste – objašnjava Krivokapić.

Istakao je da je kasa budžeta tolika prazna da je pitanje da li će biti plata i penzija već u novembru.

– To je još jedan trik koji je napravio DPS, koji će svim građanima poslati sledeću poruku, ovi koji su došli na vlast su nesposobni, evo ne mogu ni da upravljaju Crnom Gorom – ukazuje Krivokapić.

“Doći će do promene u svim odnosima”

Upitan hoće li se njegovim dolaskom na vlast nešto promeniti u odnosu Beograda i Podgorice, ističe da će doći do promene u svim odnosima.

– Mi želimo da imamo isti princip delovanja, a to je dobra saradnja prevashodno sa susedima, a i svim ostalim državama. To je jasna poruka i stalno je šaljemo – naveo je Krivokapić.

Izvor: Blic

Reklama

Trending

Završeno zasedanje Kriznog štaba, dr Kon: “U petak ćemo doneti odluku...

0
Krizni štab za borbu protiv korona virusa na današnjem zasedanju nije predložio nikakve nove mera, već je odlučeno da se ovo vladino telo ponovo...
- Reklamni prostor -