10.5 C
Belgrade
01. 03. 2021.

Vučić: SPS u vladi, Šapiću jedno ministarstvo! Novi izbori najkasnije 3. aprila 2022.

Drugačija su bila mišljenja u SNS oko toga kako treba formirati novu vladu, kaže predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić nakon završenog sastanka Predsedništva naprednjaka.
– Mi smo danas definisali šest osnovnih ciljeva. Vlada koja se bude formirala je ograničenog trajanja, najkasnije parlamentarni izbori, zajedno sa predsedničkim, biće održani 3. aprila 2022. godine. To je tačka 1 – rekao je Vučić.
Drugi, kako kaže, najvažniji zadatak je borba za interese našeg naroda na Kosovu i Metohiji.
– Ta borba je teška, nju vodimo osam godina, i za nju neću da okrivim samo prethodnu vlast, jer taj problem traje, a 2008. godine je kulminirala – kaže Vučić, istakavši da nam je za to potrebno jedinstvo našeg naroda.
Treća tačka je, prema Vučićevim rečima, borba protiv mafije i organizovanog kriminala.
– Svi naši rezultati su dobri, ali poslednjih meseci se rat klanova koji nisu iz Srbije prelio se na naše ulice. Pomislili su da mogu da rade šta hoće – kaže Vučić, i ističe da će SNS to preporučiti predsednici Vlade Srbije.
Tačka 5 su ubrzane reforme, posebno rešavanje vladavine prava u okviru evointegracija, i u skladu sa tim ćemo imati novo ministarstvo za ljudska prava.
Kao šesti cilj, Srbija će nastaviti ekonomski da snaži, da ima ras preko 6 odsto sledeće godine.
– Ovo je strahovito visok cilj, i to je cilj za naredne dve godine, da zbirno moramo da budemo prvi u Evropi. To znači da nastavljamo sa svim projektima,, izgradnjom autoputeva, bolnica, mnogo toga moramo da uradimo, da dalje snažimo vojsku i policiju – istakao je Vučić.
Koalicioni partneri
Predsednik Srbije rekao je i da SNS sama ima većinu da formira vlast. Kako kaže, pored Ane Brnabić, i sam je učestvovao u razgovorima sa onima koji su prešli izborni cenzus.
– Imali smo drugačija viđenja kako bi trebalo da bude u budućnosti. Više sam ja prihvatio Dačićeve predloge, nego on moje, i hteli smo da pokažemo da je briga o Srbiji veća od stranačkih interesa – istakao je Vučić.

Reklama

Trending

VUČIĆ: Srbi zarađuju prosečnu platu od 700 evra!

0
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je za neke problem kada Srbija raste. Vučić po dobro poznatom običaju nije naveo ko su ti...
- Reklamni prostor -