17.6 C
Belgrade
10. 04. 2021.

Vučić: Ana Brnabić ponovo mandatar, imaćemo dva nova ministarstva i 50 odsto žena u Vladi

Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić saopštio je da je novi mandatar za Vladu Srbije Ana Brnabić.

Pred novom vladom biće tri prioriteta – jačanje ekonomske, vojne i zdravstvene moći.

– Moram da naglasim da smo imali više kandidata za mandatara. Zahvalio sam se pojedinim kandidatima, koji su bili vredni i odani stranci i politici za koju se zalažemo. Ja sam pre nekoliko minuta potpisao odluku da predloži Anu Brnabić za mandatara”. Ona je vodila disciplinovanu i odgovornu politiku, nije se dodvoravala ni stranim centrima moći, niti kome u zemlji – rekao je predsednik Vučić i dodao da ništa krupno ne može da joj zameri.

– A sitno mogu, ali to sebi mogu i više, pa nije fer da sebi oprostim, a drugome ne. Predložio sam joj da razmisli da se uvedu još dva ministarstva, za ljudska prava i za brigu o porodici, a takođe sam je i zamolio da 50 odsto vlade budu žene, što bi bilo revolucionarno.

Na pitanje ko će biti kolicioni partneri SNS, Vučić je rekao da je razgovarao sa svima, sada će mandatarka to da preuzme i očekujem da odluka bude doneta u narednim danima.

Vučićevom obraćanju u Palati Srbija, prethodila je sednica Predsedništva SNS, koja je završena oko 18 časova, a u obraćanju ministra finansija Siniše Malog, nakon sednice, moglo se čuti da je predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića o novom mandataru jednoglasno prihvaćen.

Ana Brnabić je predsednica Vlade Republike Srbije od 29. juna 2017, a prethodno je bila ministarka državne uprave i lokalne samouprave. Rođena je u Beogradu, a poseduje master diplomu (MBA) sa Univerziteta Hal iz Velike Britanije i preko deset godina rada sa međunarodnim organizacijama, stranim investitorima, lokalnim samoupravama i javnim sektorom u Srbiji.

Prva je žena na položaju predsednika Vlade Republike Srbije.

Izvor: Blic

Reklama

Trending

Ivan Milanović: Pandemija straha

0
Ako pogledate većinu medija u Srbiji, tu možete uočiti da se konstantno seje strah. Konstantne najave katastrofe, užasa, pucanja. To su standarni mehanizmi, već odavno...
- Reklamni prostor -