17.6 C
Belgrade
10. 04. 2021.

Ujedinjena opozicija Srbije: 1000 sveća za 1000 dana od ubistva Olivera Ivanovića za koje još niko nije osuđen

Udružena opozicija Srbije (UOPS) pozivala je građane Beograda i Srbije da u ponedeljak 12. oktobra dostojanstveno obeleže 1.000 dana od ubistva Olivera Ivanovića, paljenjem 1.000 sveća u 19 časova ispred crkve Svetog Marka u Beogradu.

Podsećaju da je lider opozicione stranke Građanska inicijativa „Sloboda, demokratija, pravda“ Oliver Ivanović ubijen 16. januara 2018. godine, a da do današnjeg dana niko nije osuđen za to ubistvo.

„Neki od osumnjičenih slobodno se šetaju Beogradom i visoko su u vrhu režima. Naročito pri odlučivanju o pitanjima koja se tiču Srba na Kosovu i Metohiji. Poznato je da je pre ubistva Oliver Ivanović od funkcionera SNS-a označen kao „izdajica“, a da je režimska televizija „Pink“ emitovala spot o njemu, u kojem je medijski prezentovana ta ocena. Za spot kroz koji je izvršen medijski linč i pripremljena likvidacija još uvek se ne zna ko je autor, a ko njegov naručilac. Ova televizija još uvek ima nacionalnu frekvenciju, koja je morala biti oduzeta samo iz tog razloga. Ta režimska televizija i danas iz dana u dan primenjuje isti recept medijskog linča ljudi i nakon Oliverovog ubistva“, navodi Udružena opozicija Srbije u saopštenju.

Udružena opozicija Srbije dodaje da iako je državni vrh obećao brzu i efikasnu istragu ispostavilo se da je i to „samo jedna od izgovorenih obmana i neistina kojima godinama obasipaju građane Srbije“.

Reklama

Trending

Ivan Milanović: Pandemija straha

0
Ako pogledate većinu medija u Srbiji, tu možete uočiti da se konstantno seje strah. Konstantne najave katastrofe, užasa, pucanja. To su standarni mehanizmi, već odavno...
- Reklamni prostor -