10.4 C
Belgrade
20. 04. 2021.

Udružena opozicija Srbije: Pozivamo zaposlene u Telekomu da dignu glas protiv pljačke tog preduzeća

Predstavnici Udružene opozicije Srbije (UOS) pozvali su danas zaposlene u Telekom-u da dignu glas i zatraže od rukovodstava objašnjenje za akvizicije manjih kablovskih operatera od kojih su neki “preplaćeni i po devetnaest puta” i najavili da će nastaviti da iznose takve podatke bez obzira koliko “režim napadima plasiranjem laži pokušavao da ih zaustavi u tome”.

“Počinjena je najveća pljačka u istoriji jednog državnog preduzeća, iz Telekom-a je izvučeno petsto miliona evra za deset meseci. Želimo da svi gradjani a pogotovo zaposleni u njemu čuju kakve su razmere korupcije”, rekao je potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić, u obraćanju pred zgradom Telekoma.

On je podsetio da je pre više od mesec dana podneo kriviču prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal zbog toga, ali bez odgovora, pa je pozvao Republičkog tužioca Zagorku Dolovac da se “probudi”, kako se ne bi desilo da i ona odgovara jer je “njen posao da štiti interese gradjana a ne kriminalnog klana koji upravlja Srbijom”.

Potpredsednik Stranke slobode i pravde Borko Stefanović je rekao da UOS želi da “zaštiti Telekom kao državnu kompaniju gradjana od ljudi koji su je uzurpirali”, napominjući da će država, u budućnosti, utvrditi odgovornost za to.

Zamenik predsednika Demokratske stranke Dragana Rakić je rekla da su podaci koje iznosi UOS dobijeni “od hrabrih pojedinaca iz Telekoma”.

Izvor: Beta

Reklama

Trending

Danilo Ikodinović: Potresao sam se izbacivanjem Lalovića iz stana, da li...

0
Proslavljeni srpski vaterpolista i predsednik Odbora Narodne stranke za sport Danilo Ikodinović prokomentarisao je danas na svom tviter profilu dogadjaj koje se dogodio prilikom...
- Reklamni prostor -