17.6 C
Belgrade
10. 04. 2021.

Klačar: Brnabić verovatno opet premijerka, Vlada će biti kratkog trajanja

Izvršni direktor Centra za slobodne izbore i demokratiju (Cesid) Bojan Klačar izjavio je da očekuje da će nova Vlada Srbije, biti koaliciona i vlada kontinuiteta.

Klačar je za TV Prva izjavio da je “teško pronaći političke interese koji bi opravdali koncentracionu vladu”, kao i da bi tako nešto bilo za očekivati u vreme neke velike krize, ali da kriza koju je izazvala epidemija korona virusa nije takvih razmera.

“Ključni epiteti su vlada u kontinuitetu i koaliciona vlada. Važno je iz ugla gradjana da u toj vladi budu ljudi spremni da prave kompromise. Moraće da se prave kompromisi na velikim i na manjim temama, kao i u onome što Srbiju očekuje i na unutrašnjem planu”, rekao je Klačar.

Klačar je izjavio i da su “najveće šanse da Ana Brnabić ponovo bude premijer”.

“Vlada će verovatno biti kratkog trajanja, zbog čega je još jedan argument Ane Brnabić kao premijera”, rekao je Klačar.

On je naveo da će nova Vlada Srbije, osim suočavanja i očekivanih kompromisa po pitanju velikih problema, poput pitanja Kosova i epidemije korona virusa, morati da pravi kompromise i na “manjim temama” kao što je uspostavljanje dijaloga sa opozicionim strankama.

Klačar je precizirao da će, s obzirom na bojkot prethodnih izbora od velikog dela opozicionih stranka, “neka vrsta unutrašnjeg dijaloga biti potrebna”.

Izvor: N1

 

Reklama

Trending

Ivan Milanović: Pandemija straha

0
Ako pogledate većinu medija u Srbiji, tu možete uočiti da se konstantno seje strah. Konstantne najave katastrofe, užasa, pucanja. To su standarni mehanizmi, već odavno...
- Reklamni prostor -