16.3 C
Belgrade
10. 04. 2021.

Jeremić: Ko je jednom izdao, izdaće ponovo

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da je Glavni odbor stranke doneo odluku po pitanju saradnje sa organizacijama koje su izašle na izbore 21. juna, i da se ona neće menjati.

„Partneri Narodne stranke u borbi za bolje izborne uslove mogu biti samo organizacije koje su, kao i mi, bojkotovale lažne izbore. Oni kojima je bilo dobro i na junskim ’izborima’, ne mogu se kredibilno zalagati za nešto bolje preteći bojkotom, jer su već pokazali da na to nisu spremni“, rekao je Jeremić na skupštini Opštinskog odbora Narodne stranke Rakovica.

“Da se plastično izrazim – onaj koji je izdao jednom, izdaće ponovo, tu nema dileme”, naveo je Jeremić.

Jeremić je dodao da će vanredni parlamentarni najverovatnije izbori biti održani 2021. godine, jer će se stanje u Srbiji pogoršati i „popularnost režima će naglo krenuti nizbrdo“.

„Pred Srbijom su veoma teški meseci i režimu će, i pored gotovo apsolutne kontrole medija, biti nemoguće da prikrije katastrofu. Vlast će požuriti na izbore kada shvati da će u narednih godinu do dve putanja njene popularnosti samo ići nadole“, rekao je Jeremić.

Jeremić je istakao da je Narodna stranka zato počela da se sprema kao da će izaći na izbore, a konačnu odluku doneće kada bude poznato kakvi će biti izborni uslovi.

„Mi u svojim redovima imamo čestite ljude, profesore, lekare, radnike, zanatlije, advokate, a protiv nas je izborna mašinerija profesionalnih prevaranata koji ne prezaju od upotrebe nasilja. Zato moramo dobro da se spremimo i da imamo dovoljno ljudi da odbranimo izborni rezultat na svakom biračkom mestu i na svakoj biračkoj kutiji“, rekao je Jeremić.

Jeremić je rekao da je Narodna stranka „svoju prvu izdaju doživela u Rakovici“, ali da je „sanirala štetu“ tako da je danas mnogo solidnija, stabilnija i snažnija organizacija nego ranije.

„Iskreno sam se nadao da će Narodna stranka biti imuna na izdaju, ali ispostavilo se da je to bilo naivno. Dobro je, međutim, što nam se to dogodilo u ovoj fazi, a ne kasnije“, rekao je Jeremić.

Potpredsednik Narodne stranke i poverenik za Beograd Zdravko Ponoš rekao je da će se beogradski odbor fokusirati na teme koje su građanima važne za poboljšanje svakodnevnog života.

„Govorićemo kvalifikovano i ubedljivo, jer imamo kvalitetne ljude koji su priznati stručnjaci. Građani će se opredeljivati za koga da glasaju ne samo na osnovu izjava stranačkih lidera, nego i na osnovu delovanja stranke na lokalnom nivou, odnosno prepoznavanja ključnih problema i nuđenja rešenja za te probleme“, istakao je Ponoš.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić naveo je da će u naredih godinu dana „sve oči biti uprte u Beograd, jer se čini da je režim moguće poraziti u glavnom gradu“.

„Nemamo mnogo vremena i zato moramo mnogo da radimo. Siguran sam da ćemo uspostaviti organizaciju koja će biti uspešna u Beogradu i u celoj Srbiji“, rekao je Aleksić.

Za predsednika Opštinskog odbora Narodne stranke Rakovica izabran je advokat Uroš Tešmanović.

Izvor:Narodna stranka

Reklama

Trending

Ivan Milanović: Pandemija straha

0
Ako pogledate većinu medija u Srbiji, tu možete uočiti da se konstantno seje strah. Konstantne najave katastrofe, užasa, pucanja. To su standarni mehanizmi, već odavno...
- Reklamni prostor -