10.5 C
Belgrade
25. 01. 2021.

Jeremić: Albanski prst je na prekidaču za struju na severu Kosmeta

Predsednik Narodne stranke je, povodom optužbi vlasti da je on kao bivši ministar spoljnih poslova „odgovoran za gubitak Kosova“, istakao da je u prethodnih sedam i po godina sva vlast u rukama Vučića i SNS-a, koji potpuno kontrolišu sve, pa i način pregovaranja sa albanskom stranom u Prištini, uključujući i način na koji se sprovode dogovori postignuti u Briselu.
„Potpis na predaju elektroenergetskog sistema Prištini i Tirani nije stavio niko ko je bio na vlasti do 2012. godine, nego oni koji su na vlast te godine došli, obećavajući međunarodnoj zajednici da će upravo to učiniti. Sever Kosova i Metohije je pre 2012. godine u potpunosti bio integrisan u srpsku državu – zdravstvo, bezbednost, sudovi, telefonski pozivni broj, puno prisustvo EPS-a i Telekoma Srbije“, rekao je Jeremić.
„Danas to više nije slučaj, severom Kosova i Metohije upravljaju kriminalne bande, a nominalni suverenitet, uključujući i elektroenergetiku, u rukama je Prištine“, zaključio je Jeremić.
Izvor:Narodna stranka

Reklama

Trending

MIHAJLOVIĆ: Srbijagas je neuredjen i u dugovima, a direktor prima platu...

0
Ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da je Srbijagas neuređeno preduzeće sa velikim dugovima, te da je cilj Ministarstva da...
- Reklamni prostor -