10.4 C
Belgrade
20. 04. 2021.

Gajić: Pripadnik VOA okrivljen za Jovanjicu u SAD čeka politički azil

Predsednik Pravnog saveta Narodne stranke advokat Vladimir Gajić izjavio je danas da se oficir Vojnoobaveštajne agencije (VOA) Saša Vujisić osumjičen da je član grupe koja je uzgajala marihuanu na “Jovanjici”, nalazi u SAD i da je “u postupku dobijanja političkog azila”.

“Brzo će to biti objavljeno. Tužilaštvu i policiji u Srbiji se desilo bekstvo oficira vojne obaveštajne službe”, rekao je Gajić televiziji Nova S.

Gajić je rekao da je “Jovanjica”, kao i mnogobrojni predmeti koji se vode pred Specijalnim sudom, slučaj u kojem tužilac nije samostalan i mogao je da optuži samo one za koje mu je “dopušteno da budu optuženi”.

“To je način da budu odbranjeni oni koji stvarno stoje iza uzgajanja marihuane na ‘Jovanjici’. Da su i oni optuženi, sadašnji prvooptuženi, vlasnik ‘Jovanjice’ Predrag Koluvija, ne bi bio ni medju prvih sedam optuženih”, dodao je Gajić.

Gajić je istakao da je Koluvija bio “samo podizvođač daleko ozbiljnijih i moćnijih ljudi”, protiv kojih nije podignuta optužnica.

“Tužilaštvo za organizovani kriminal nije podiglo optužnicu protiv njih, a oni su neophodni da bi slučaj mogao da se nazove organizovanim kriminalom, jer je povezanost vlasti i mafije definicija organizovanog kriminala. Ta povezanost se u predmetu ‘Jovanjica’ ne vidi. Optuženi su neki povrtari, a nema ozbiljnih ličnosti”, rekao je Gajić.

Gajić je, povodom predloga Koluvijine advokatice Zore Dobričanin Nikodinović da kao svedok bude saslušan potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić, rekao da će se Aleksić tom pozivu, ako Specijalni sud prihvati predlog, odazvati sa zadovoljstvom.

“Aleksić veoma dobro poznaje pozadinu ovog predmeta i mnoge stvari koje je izneo pre podizanja optužnice su potvrđene u optužnici”, dodao je Gajić.

Gajić je naveo da su informacije o “Jovanjici” došle do javnosti jer je izbio “sukob klanova unutar vladajuće stranke”.

“Očigledno je da u policiji postoji jedna ozbiljna grupa policajaca koja nije htela da pusti da taj predmet bude sahranjen. Oni su ga spasili time što su našli način da javnost sazna za hapšenje Koluvije”, rekao je Gajić.

Gajić je dodao da je “veoma interesantno” da je Koluvija nakon privodjenja bio praktično slobodan još 11 sati.

“Policajci koji su ga hapsili su rekli da je on bio praktično slobodan”, rekao je Gajić.                                                                                                                                              Izvor:Beta

Reklama

Trending

Danilo Ikodinović: Potresao sam se izbacivanjem Lalovića iz stana, da li...

0
Proslavljeni srpski vaterpolista i predsednik Odbora Narodne stranke za sport Danilo Ikodinović prokomentarisao je danas na svom tviter profilu dogadjaj koje se dogodio prilikom...
- Reklamni prostor -