17.6 C
Belgrade
10. 04. 2021.

Fajon: Izveštaj EK o napretku Srbije neće biti mnogo pozitivan

Poslanica Evropskog parlamenta Tanja Fajon izjavila je da izveštaj Evropske komisije (EK) o napretku Srbije sigurno da neće biti mnogo pozitivan.

Već smo imali „non-pejper“ u kojem su poglavlja 23 i 24 predstavljeni kao poteškoće. Ne očekujem da će biti velike razlike do izveštaja koji će biti objavljen sledećeg meseca. To su značajne kritike i sigurno je da Srbija mora da uradi mnogo posla kako bi bila spremna za EU, rekla je Fajon u emisiji „EWB Screening“ portala Juropien vestern Balkans (EWB).

na pitanje kako se oseća kada čuje kritike na svoj račun koje dolaze iz Beograda i koje često idu u ličnom smeru, nakon što kritikuje stanje u Srbiji, ona je odgovorila da su kritike na lični račun nešto na šta nije navikla u Sloveniji.

„To nije naša kultura u Sloveniji da tako lično napadamo političare. Ali verovatno treba da se naviknem na to da je i politička atmosfera i kultura dijaloga u Srbiji drugačija. Žao mi je što se, svaki put kad kritikujem situaciju u Srbiji, odmah se oglase svi – predsednik, premijerka, ministar odbrane ili predsednica Skupštine“, istakla je Fajon.

Ona je dodala da, kao evropska parlamentarka, želi da pruži podršku Srbiji i građanima na putu ka Evropskoj uniji i da radi sve što je moguće na tom planu.

„Verovatno je najlakše naći nekoga ko je poznat kao ličnost, predstavlja neki simbol svih grešaka. Mislim da često imam osećaj da vlast koristi mene kao neki simbol opozicije. Još jednom, moj posao kao evropska parlamentarka je da se brinem za podršku Srbije na putu ka EU. Nisu to lični napadi na mene, ja sam u politici već navikla da političari često koriste napade za svoje vlastite političke poene. To je verovatno atmosfera koja je bila posebno izražena pre izbora“, navela je Fajon.

Izvor: Fonet

Reklama

Trending

Ivan Milanović: Pandemija straha

0
Ako pogledate većinu medija u Srbiji, tu možete uočiti da se konstantno seje strah. Konstantne najave katastrofe, užasa, pucanja. To su standarni mehanizmi, već odavno...
- Reklamni prostor -