17.6 C
Belgrade
10. 04. 2021.

Borislav Novaković uputio otvoreno pismo direktoru policije Vladimiru Rebiću

Potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković uputio je danas otvoreno pismo direktoru policije Vladimiru Rebiću u kome se navodi sledeće:

Poštovani gospodine Rebiću, vaša odluka da za vršioca dužnosti prvog čoveka novosadske policije imenujete vašeg dosadašnjeg pomoćnika Slobodana Malešića, najblaže rečeno, iznenadila je novosadsku javnost.

U svojoj profesionalnoj karijeri imao sam čast da sarađujem sa Marinkom Kresojom, Nikolom Brkićem, Đorđem Ostojićem, Miladinom Kostreševićem i Stevanom Krstićem.
Odreda, sva petorica kao načelnici pokazali su izuzetne lične i profesionalne kvalitete. Svojim obrazovanjem i profesionalnim napredovanjem bili su isključivo vezani za Novi Sad.

Dolaskom SNS-a na vlast prvo je u Novi Sad sa Vračara na predlog Dijane Hrkalović došao Siniša Radaković, potom je iz Subotice vraćen Milorad Šušnjić, a sada iz uprave policije dolazi Slobodan Malešić!

Ovakvim ponašanjem i “rešenjima” otvaraju se dva vrlo delikatna pitanja:

– Prvo, da li je moguće da u Novom Sadu ne postoji niko ko bi mogao biti načelnik PU Novi Sad?! Da li je moguće da iz profesionalnog sastava novosadske policije ne postoji dostojno i kvalitetno rešenje, nego stalno dobijamo kadrove sa strane?! Kako vas nije sramota da tako omalovažavate, potcenjujete i vređate profesionalce zaposlene u PU Novi Sad?!

– Drugo, najveći problem kriminala u Novom Sadu je sprega Andreja Vučića i Miloša Vučevića sa kompanijom Galens. Jedan od vlasnika kompanije Galens Nebojša Petrić i novi načelnik PU Novi Sad Slobodan Malešić se poznaju još iz rodnog Prijepolja i u lično su dobrim odnosima. Dakle, Nebojša Petrić i kompanija Galens su dobili svog ličnog načelnika policije. Ovim je stvorena policijska zaštita za realizaciju projekta “Novi Sad na vodi” u kom dominantnu koruptivnu ulogu ima upravo Galens!

Naravno, želim da otklonim razlog za zlonamerne komentare. Mnogi moji poznanici, prijatelji i rodbina su Prijepoljci.
Problem nije što su Petrić i Malešić iz istog mesta, nego činjenica da se dugo i dobro poznaju i da taj odnos ne može imati onu vrstu profesionalne distance koju posao načelnika policije podrazumeva.

Predlažem da se ova odluka preispita i da se u što kraćem roku predloži profesionalno i održivo rešenje.

Potpredsednik Narodne stranke
Borislav Novaković

Jutarnje.rs

Reklama

Trending

Ivan Milanović: Pandemija straha

0
Ako pogledate većinu medija u Srbiji, tu možete uočiti da se konstantno seje strah. Konstantne najave katastrofe, užasa, pucanja. To su standarni mehanizmi, već odavno...
- Reklamni prostor -