17.6 C
Belgrade
10. 04. 2021.

Aleksandar Vučić: Nisam imao poslovne aranžmane sa Milom Đukanovićem, Krivokapić će morati to da prizna

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da danas putuje u Tursku, gde će razgovarati sa predsednikom te zemlje Redžepom Tajipom Erdoganom.

“Ne moram da kažem koliko su važni razgovori sa turskim predsednikom danas”, rekao je Vučić novinarima nakon svečane promocije novih pripadnika policije.

Ne poznajem nove lidere u Crnoj Gori

Vučić je rekao da Srbija samo želi da pokaže brigu za svoj narod u Crnoj Gori, što niko ne može da zabrani, uz napomenu da ne poznaje nijednog od tri lidera nove koalicije u toj zemlji.

Svim ljudima u Crnoj Gori želim sve najbolje i nijednog od ta tri lidera ne poznajem, osim možda Bečića, nikad ih u životu nisam video i toliko o tome koliko sam želeo nekoga da kontrolišem, rekao je Vučić.

Vučić je naglasio i da nikada nije imao nikakve poslovne aranžmane sa crnogorskim predsednikom Milom Đukanovićem, koji je zamolio kandidata za premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića da sve upozna sa elementima saradnje njega i Đukanovića.

Moraće da prizna da je govorio neistine, dodao je Vučić.

Želimo normalne odnose sa Crnom Gorom, vrata Srbije otovrena

Predsednik Vučić rekao je danas da Srbija želi saradnju i normalne odnose sa Crnom Gorom kao i da su vrata naše zemlje otvorena za sve ljude iz Crne Gore.

“Nemamo bližeg, to što oni svi zajedno žele da pokažu ambasadorima u Podgorici, kako su daleko od Srbije, kako će ne znam šta sve da urade… Mi sa tim nemamo problem. Neka kažu i rade šta hoće, mi ćemo ovde da budemo uvek spremni da sačekamo braću, prijatelje iz Crne Gore za saradnju”, rekao je Vučić.

On je naveo da su sva vrata Srbije u potpunosti otvorena za sve ljude iz Crne Gore.

Krivokapić će morati da prizna da je govorio neistinu

Vučić je pozvao je danas Zdravka Krivokapića da nas upozna što pre o svim elementima navodne saradnje Vučića i predsednika Crne Gore Mila Đukanovića.

“Posebno u poslovnim varijantama. I ja sam siguran da će on ili reći da je lagao ili će doneti dokaze. Pošto znam da je nemoguće da donese dokaze, kao što znam da o tome nikada o tome nismo ni pričali, jer ja nisam biznismen već napredak našeg naroda”, naveo je predsednik Srbije.

Tako je odgovorio na pitanje kako komentariše to što je Krivokapić izrekao najgore stvari o njemu, pa čak i da je sa predsednikom Đukanovićem navodno u biznisu u projektu Beograd na vodi.

“Moraće da prizna Krvokapić da je govorio neistine”, dodao je Vučić.

Kaže da to nije jedina neistina i da je mnogo neistina o ulozi Srbije u Crnoj Gori izneo i Đukanović.

“Mi na to ne moramo da se osvrćemo”, dodao je Vučić.

Nastavljamo pregovore pod okriljem EU u najboljoj veri

Vučić je poručio da će Beograd u najboljoj veri nastaviti pregovore sa Prištinom pod okriljem Evropske unije.

Na pitanje da li bi Srbiji odgovaralo da SAD preuzme pregovore Beograda i Prištine i da li je nedavno u Vašingtonu bilo reči o tome, Vučić je rekao da je to veoma kompleksno, teško i složeno pitanje na koje danas, kako kaže, ne bi odgovarao.

Istakao je, međutim, da se pregovori i odlukom Ujedinjenih nacija vode pod okriljem EU.

“I odlukom UN, i neću da govorim ko je sve na to uticao svojevremeno, pregovori se vode pod okriljem EU i u najboljoj veri ćemo nastaviti pregovore pod okriljem EU”, rekao je Vučić.

Odgovarajući na pitanja novinara o napadima u medijima na njegovu porodicu, Vučić kaže da se piše da je njegov brat vlasnik svog zemljišta u Vojvodini, a on nema ni jedan ar placa. “Molim vas, odvedite me na bilo kakav plac mog brata. Neće me nigde odvesti jer to ne postoji. To je laž”, rekao je on.

Kada vam kažu da idete na Kosovo, oni koji ne znaju ni gde je Kosovo na karti, znajte da ste uradili pravu stvar i napravili najbolji izbor

Beograd — Predsednik Vučić na promociji novih pripadnika policije poručio da su pred njima teški odgovorni zadaci i da moraju na sebe da preuzmu breme odgovornosti.

Stali ste u čast i odbranu Srbije i nema veće obaveze nego da se brine o svojoj zemlji. Zato ste vi posebni, rekao je Aleksandar Vučić.

“Kada vam kažu da idete na Kosovo, oni koji ne znaju ni gde je Kosovo na karti, znajte da ste uradili pravu stvar i napravili najbolji izbor”, poručio je predsednik Srbije mladim policajcima i najavio još veća ulaganja i brigu o tom sektoru.

Vučić je istakao da su polaznici izabrali časno i divno zanimanje, jer su stali uz svoju državu.

“Od danas vi ste i de fakto i de jure ljudi koji brinu o svojoj Srbiji. Nema nema nikog ko može da kaže da mu je preče i veća obaveza da brine o Srbiji. Zato ste posebni”, istakao je predsednik.

On je ukazao da je u Srbiji najlakše za sve kritikovati državu, jer je, ma koliko puteva i pruga je izgrađeno, ili koliko neko ne plati porez, uvek najlakše biti protiv države, dok su pripadnici policije ti koji moraju uvek da budu uz svoju državu.

“Vi ćete uvek morati da trpite, u vas će građani uvek imati povererenja, ali nećete biti omiljeni”, rekao je Vučić.

On je istakao da je na državi da pomogne, da svi oni budu ponosni na sebe i da obezbede bolji život.

“Nastavićemo da poboljšavmao životni standarad pripadnika MUP, jer vi predstavljate budućnost, uvereni da možete mnogo da uradite za svoju zemlju”, poručio im je predsednik.

“Iako ste roditeljima, vašim najbližima, tek devojke i mladići, vi ne smete više tako da se osećate, jer su pred vama teški odgovorni zadaci. Morate da preuzmete na sebe breme odgovornosti koje niste imali do sada”, rekao je Vučić na svečanosti u Makišu.

Izvor : Agencije

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Reklama

Trending

Ivan Milanović: Pandemija straha

0
Ako pogledate većinu medija u Srbiji, tu možete uočiti da se konstantno seje strah. Konstantne najave katastrofe, užasa, pucanja. To su standarni mehanizmi, već odavno...
- Reklamni prostor -