11.3 C
Belgrade
28. 02. 2021.

Nakon uvreda, izvinjenje Lukasa, novinarke poručuju – tonemo u golo nasilje

Folk pevač Aleksandar Vuksanović koji je pre tri dana gostujući na TV Pink vređao novinarku N1 Žaklinu Tatalović, danas je priznao da je pogrešio. Uz izvinjenje i objašnjenje da ne očekuje da se njemu izvine svi koji, kako je objašnjeno na konferenciji za medije, ovih dana vode hajku protiv njega. Komentarišući taj verbalni napad na Tatalovićevu, novinarke Danica Vučenić i Vesna Mališić zaključuju da smo postali društvo nemoćnih pred ovolikom količinom nasilja, jer ono dolazi iz vrha vlasti.

Možda se negde između skretanja pažnje automobilskom sirenom, odmahivanja rukom, podrugljivog osmeha i slanja poljubaca, moglo čuti i izvinjenje, ali nije… A onda 24 sata posle protestnog skupa ispred zgrade TV Pink, folk pevač Aleksandar Vuksanović opet pred kamerama – prvo promocija novih pesama, ali se, kako kaže, spremio i za ostalo.

Vuksanović tvrdi da ga je, kako je objasnio, “posprdni tvit” Tatalovićeve iziritirao.

“Ja se sad javno izvinjavam Žaklini Tatalović, moja reakcija je bila neprimerena, svi me poznajete, znate da sam impulsivan i da nekad zaista preteram i izvinjavam se zbog toga”, kazao je Vuksanović.

Odmah posle tog izvinjenja, menadžer folk pevača Saša Mirković zatražio od novinara da se stavi tačka na tu temu. Međutim, u sledećih pola sata pričalo se o tome ko voli, a ko ne plavuše, da je ustvari prava žrtva ovih dana Aca Lukas, Mirković je u negativnom kontekstu pominjao i rumunsko poreklo Marinike Tepić, tj. njeno prezime Čobanu, čuo se i predlog folk pevača da se ona i drugi opozicioni političari testiraju na drogu.

Novinari prorežimskih medija pitali su Vuksanovića i da li se zbog svega sada plaši za sopstveni život, a poslednja se oglasila i TV Pink.

“Gospodine Lukas, u čije ime vi govorite kad gostujete u emisijama”, upitala je Gordana Uzelac sa Pinka.

“Uvek i isključivo u svoje ime”, odgovorio je.

Verbalni napad na novinarku N1, njene koleginice objašnjavaju rečima – tonemo u golo nasilje, kao u živo blato.

“To je ironija i ruganje celoj srpskoj javnosti, ruganje zdravoj pameti i u krajnjoj liniji, svim moralnim i profesionalnim ljudima koji imaju iluziju da u ovoj državi mogu da budu zaštićeni. Ali, mi smo suštinski nemoćni pred ovolikom količinom nasilja jer ono dolazi iz vrha države”, ocenila je novinarka Vesna Mališić.

“Stalno imamo sukob sa tim da li onaj ko je žrtva spada u naše ili ne spada u naše. Tu imamo ključan problem što nasilje dolazi od vlasti, vlast generiše to nasilje, svi ostali su izvođači radova. Njihova moć seže taman dotle dokle seže njegova volja”, naglasila je novinarka Danica Vučenić.

Rečnik uvreda na nacionalnoj frekvenciji od državnih zvaničnika, do sada, osudile su samo dve ministarke.

Izvor:N1

Reklama

Trending

Završeno zasedanje Kriznog štaba, dr Kon: “U petak ćemo doneti odluku...

0
Krizni štab za borbu protiv korona virusa na današnjem zasedanju nije predložio nikakve nove mera, već je odlučeno da se ovo vladino telo ponovo...
- Reklamni prostor -