16.3 C
Belgrade
10. 04. 2021.

Kon: Organizovanje dočeka Nove godine bilo bi pogubno

Epidemiolog i član kriznog štaba Predrag Kon ponovio je da bi organizovanje dočeka Nove godine kao da se ništa ne dešava bilo pogubno u borbi protiv koronavirusa i da su toga sada svesni i oni koji će najviše ekonomski izgubiti zbog toga.
“Stav medicinskog dela vrlo je čvrst po tom pitanju. Vi ste čuli da smo pominjali i protest”, rekao je Kon za TV Prva.
Na pitanje šta to znači, odgovorio je “Ništa, ali znači ta reč” i izrazio nadu da tako nešto neće biti potrebno, jer svi shvataju da se ne može dozvoliti masovan doček Nove godine i ako sada napravimo grešku, onda će opet sredinom januara broj zaraženih početi da raste.
Kada je reč o vakcini, Kon kaže da nije imao dilemu da li da je primi i da postoji Agencija za lekove i kada ona odredi da je bezbedno, to je onda bezbedno.
Dodao je da je država garant da je vakcinancija najbezbednija moguća u ovom trenutku i da ne treba razmišljati koju vakcinu primate, jer će sve dozvoljene vakcine biti bezbedne.
“Mi sad imamo oružje u ruci, vakcinu, i uveren sam da će sledeće godine sve biti drugačije u dobrom smeru”, rekao je Kon i dodao da je optimista, ali da su bolnice i dalje pune i sad treba biti najoprezniji.
Izvor:N1

Reklama

Trending

Ivan Milanović: Pandemija straha

0
Ako pogledate većinu medija u Srbiji, tu možete uočiti da se konstantno seje strah. Konstantne najave katastrofe, užasa, pucanja. To su standarni mehanizmi, već odavno...
- Reklamni prostor -