8.7 C
Belgrade
11. 04. 2021.

Kisić Tepavčević: Krizni štab razmatra sve moguće opcije

Članica Kriznog štaba za suzbijanje epidemije koronavirusa Darija Kisić Tepavčević izjavila je da to telo razmatra “sve moguće opcije” kada je reč o antiepidemijskim merama, ali nije konkretno odgovorila na pitanje da li je moguće uvođenje policijskog časa tokom predstojećih praznika.
Gostujući na Radio televiziji Srbije, Kisić Tepavčević, koja je i ministarka za rad, podsetila je da su na jučerašnjoj sednici Kriznog štaba donete odluke po kojima je od 20. decembra strancima za ulazak u Srbiju neophodan negativan PCR test koji nije stariji od 48 sati, a za državljane Srbije uvedena je kućna izolacija u trajanju od 10 dana ukoliko nemaju taj test.
Dodala je da do petka, 18. decembra, ostaju na snazi trenutne mere koje podrazumevaju da su svi ugostiteljski i većina trgovinskih objekata radnim danima otvoreni do 17 časova a da vikendom ne rade.
Komentarišući epidemiološku situaciju u ustanovama socijalne zaštite, za koje je zadužen resor na čijem je čelu, ministarka je kazala da je trenutno inficirano nešto više od 2.000 korisnika i oko 900 zaposlenih u tim ustanovama.
“Imamo prenošenje virusa u ustanovama socijalne zaštite. Iako smo u velikom broju ustanova uspeli da sprečimo ulazak virusa, u poslednjih desetak dana beležimo porast potvrđenih slučajeva. Snabdeli smo sve ustanove antigenskim testovima pa imamo i veći broj novootkrivenih slučajeva pri čemu većina ima asimptomatske oblike infekcije”, kazala je ministarka.
Izvor:N1

Reklama

Trending

Ivan Milanović: Pandemija straha

0
Ako pogledate većinu medija u Srbiji, tu možete uočiti da se konstantno seje strah. Konstantne najave katastrofe, užasa, pucanja. To su standarni mehanizmi, već odavno...
- Reklamni prostor -