8.7 C
Belgrade
11. 04. 2021.

Napadači na Borka Stefanovića osuđeni na zatvorske kazne

Sudsko veće Višeg suda u Kruševcu donelo je danas presudu za slučaj nanošenja teških telesnih povreda Borku Stefanović i Bobanu Jovanoviću i napada na policajca Dejana Palibrka.

Miloš Šaponjić je za nasilničko ponašanje na javnom skupu, odnosno nanošenja teških telesnih povreda, osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od 4 godine, kao i osam meseci zatvora zbog napada na službeno lice. Njemu je određena jedinstvena kazna u trajanju od 4 godine. Danijel Gmijović i Marko Živković su za nanošenje teških telesnih povreda osuđeni na po 3,5 godine.

“Sva trojica su krivi. Imajući u vidu da su ranije bili osuđivani, sud je praktično prihvatio predlog tužilaštva. Oni su imali neku vrstu benefita, jer su osuđeni po starom zakonu. Po novom bi one bile daleko više. Sud je imao u vidu da se ovakvom kaznom deluje represivno na okrivljene – rekao je sudija.

Na izricanju presude u Višem sudu u Kruševcu, jedini se pojavio Boban Jovanović, koji je zajedno sa Stefanovićem prebijen u MZ Rasadnik. On je izjavio da je kazna koju su okrivljeni dobili veoma mala.

“Ovo nije bio napad, već pokušaj ubistva Borka Stefanovića. Nismo zadovoljni kaznom. Završen je prvi krug, i idemo dalje. Podnećemo žalbe”, rekao je Jovanović.

Zanimljivo je da je ovaj sudski proces u martu ove godine, započeo ponovo, jer je odbrana okrivljenih prethodno zatražila izuzeće sudije.

Napad na Stefanovića dogodio se 23. novembra 2018. godine ispred Mesne zajednice Rasadnik u Kruševcu, gde je on učestvovao na političkoj tribini Saveza za Srbiju.

Izvor: Nova.rs

Reklama

Trending

Ivan Milanović: Pandemija straha

0
Ako pogledate većinu medija u Srbiji, tu možete uočiti da se konstantno seje strah. Konstantne najave katastrofe, užasa, pucanja. To su standarni mehanizmi, već odavno...
- Reklamni prostor -